Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Επέλαση» Παναθηναϊκού, ανατροπή ο Αρης

Σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού πήρε ο Αρης

Eurokinissi

Σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού πήρε ο Αρης
Η συνέχιση του νικηφόρου σερί του Παναθηναϊκού, ο οποίος μεγάλωσε τη διαφορά του στην κορυφή, και η σπουδαία νίκη του Αρη επί του Ολυμπιακού με ανατροπή στο ντέρμπι του προγράμματος, ήταν αυτά που ξεχώρισαν στην 5η αγωνιστική της Super League 1. Στα αξιοσημείωτα επίσης το νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από το Αγρίνιο, αλλά και η ισοπαλία στο Ηράκλειο μεταξύ ΟΦΗ και ΠΑΟΚ.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Αρης, στο ντεμπούτο του νέου του τεχνικού, Αγγλου Αλαν Πάρντιου, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και ανέβηκε μόνος 3ος στη βαθμολογία. Η ήττα οδήγησε στην απομάκρυνση του Κάρλος Κορμπεράν από την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή, ενώ έμειναν αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν 1-0 στο πρώτο μέρος, με το γκολ του Μασούρα (15'), στην επανάληψη όμως πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και έκαναν την ανατροπή μέσα σε ένα τετράλεπτο, με σκόρερ τους Μαντσίνι (76') και Νταμπό (80').

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ νίκησε 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας το 5 στα 5 και αποκτώντας βαθμολογικό «αέρα» στην κορυφή, χάρη στις απώλειες των ανταγωνιστών του. Ο Καταλανός εξτρέμ πέτυχε χατ τρικ για τους πράσινους (44', 54', 70'), με τα δύο πρώτα γκολ μάλιστα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν ΟΦΗ και ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται νωρίς με τον Νάρεϊ (10') και να είναι πιο απειλητικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά τους Κρητικούς να ισοφαρίζουν στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων (!) με τον Διαμαντή.

Κάνοντας την πιο πειστική εμφάνισή της μέχρι τώρα, η ΑΕΚ πήρε πολύτιμο «διπλό» στο Αγρίνιο με 2-0 επί του Παναιτωλικού (Γκαρσία 48', Μλάντεν 74' αυτογκόλ). Καλό ντεμπούτο έκανε για την «Ενωση» ο νεοαποκτηθείς στόπερ Μουκουντί, ενώ επέστρεψε στη δράση και ο Γαλανόπουλος, ενάμιση χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Από την άλλη τραυματίστηκε ο Τζαβέλας (στο χέρι, σπάζοντας τζάμι στα αποδυτήρια σε μια στιγμή έντασης) και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ενάμιση μήνα.

Σπουδαία νίκη πήρε ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό με 2-0 επί του Ιωνικού (Οζέγκοβιτς 15', Λούνα 54'). Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση στη Λιβαδειά ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης (Λιάγκας 48 '- Κατάνιος 54'), στο πρώτο ματς των Βοιωτών στην έδρα τους μετά την ολοκλήρωση των έργων. Στο 0-0 έμειναν στο Περιστέρι Ατρόμητος και Λαμία, παρά τις καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 15 , ΠΑΟΚ 11, Αρης 10, ΑΕΚ 9, Ατρόμητος 8, Ολυμπιακός 8, Βόλος 8, Παναιτωλικός 7, Αστέρας Τρίπολης 4, ΟΦΗ 4, ΠΑΣ Γιάννινα 4, Λαμία 3, Λεβαδειακός 2, Ιωνικός 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ