Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε κάθε νοσοκομείο οργανωνόμαστε και διεκδικούμε

Με αυτήν την πραγματικότητα έχουν να αναμετρηθούν καθημερινά οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι, που βέβαια δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια. Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Χρήστος Καραχρήστος, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, σημειώνει την ανάγκη να δυναμώσει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ». Και εξηγεί: «Φαίνεται όλο και πιο καθαρά σήμερα ότι απέναντι στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας στην Υγεία βρίσκεται το εμπόδιο του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων στον χώρο. Ακριβώς σε αυτό το "παιχνίδι" θέλουν να βάλουν σαν παίκτη το "νέο ΕΣΥ", να λειτουργεί δηλαδή με τους όρους της αγοράς. Προϋπόθεση γι' αυτό; Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και ασθενείς - πελάτες».

Ο συνδικαλιστής αναδεικνύει ότι για να περάσουν αναίμακτα όλα αυτά, οι κυβερνήσεις επιστρατεύουν όλα τα εργαλεία τους. «Γι' αυτό και ο αγώνας μας πρέπει να πάει κόντρα στις λογικές που καλούν τον λαό "να μάθει να συμβιώνει με τον ιό", να ανέχεται να ζει με την "κανονικότητα" του ρημαγμένου συστήματος Υγείας, την πολιτική του "κόστους - οφέλους", των ελλείψεων στα νοσοκομεία, τους θανάτους από τον κορονοϊό ή από τις συνέπειες του συστήματος "μιας νόσου"».

«Θα βρουν τη μαχητική απάντησή μας μπροστά τους. Σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, στο πλάι με τα εργατικά σωματεία της πόλης θα συνεχίσουμε να οργανωνόμαστε και να διεκδικούμε, ενάντια στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης και του κράτους, που δεν διστάζουν να θυσιάσουν κάθε δικαίωμα του λαού για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα στο πλευρό των ασθενών μας, γιατί έχουμε ευθύνη για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ