Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΙΟ
Συνεχίζονται τα καραβάνια ξεριζωμένων και τα ναυάγια

Αλλο ένα ναυάγιο με ξεριζωμένους σημειώθηκε χτες στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα. Ετσι, έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον 5 αγνοούμενων κατατρεγμένων ήταν σε εξέλιξη από το Λιμενικό, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος, το οποίο φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Τουρκία.

Δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα αεροσκάφος της Frontex «χτένιζαν» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους, ενώ, όπως έγινε γνωστό, μέχρι χτες αργά το απόγευμα είχαν περισυλλεγεί από ακτή του νησιού 49 άτομα, από τα οποία 4 είναι παιδιά, 18 γυναίκες και 27 άνδρες. Οι διασωθέντες, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, πρόκειται να μεταφερθούν στο, κλειστού τύπου - «φυλακή», Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Επίσης χτες επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεριζωμένων έγινε στη θαλάσσια περιοχή περί τα 65 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ειδικότερα, το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους σε δυσχερή θέση με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Το σκάφος εντοπίστηκε από παραπλέοντα πλοία που κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας. Στη θαλάσσια περιοχή επιχειρούσαν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων ένα παραπλέον πλοίο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Οι ξεριζωμένοι, ανάμεσά τους και παιδιά, έφταναν σταδιακά στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ταυτόχρονα, ξεκινούσε η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής τους ενώ επιτόπου ήταν και ο Ερυθρός Σταυρός καθώς και συνεργείο του ΕΟΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ