Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για αντιπλημμυρικά έργα στον Σπερχειό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή στις 12 μ., στην πλατεία Πάρκου Λαμίας, πλημμυροπαθείς και κάτοικοι από το χωριό Κόμμα και τα υπόλοιπα χωριά που βρίσκονται κοντά στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού.

Στο κάλεσμά τους για την κινητοποίηση, οι κάτοικοι των χωριών του κάμπου της Λαμίας τονίζουν ότι δεν έχει γίνει κανένα έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο πνίγονται στο νερό και στη λάσπη, με τελευταίο περιστατικό πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Σημειώνουν ότι από την περσινή πλημμύρα «κανείς δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει καινούργιο κακό» και εκφράζουν την αγωνία τους για τον χειμώνα που έρχεται.

Επισημαίνουν τις ευθύνες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Λαμιέων, ενώ αναδεικνύουν ότι στην εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων συμβάλλουν και τα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα που κατασκευάζονται στην περιοχή.

Απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση και υπογραμμίζουν:

«Το μόνο όπλο που έχουμε είναι η φωνή μας! Ολοι μαζί, όσοι πνίγηκαν τότε και όσοι θα πνιγούν στις πλημμύρες που έρχονται!

Ολα τα χωριά της Λαμίας, το Κόμμα που πνίγηκε χθες και τα υπόλοιπα που θα πνιγούν αύριο στην τεχνητή λίμνη που φτιάξανε στην κοιλάδα του Σπερχειού!

Ολοι οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Λαμίας ενωμένοι για το συμφέρον του τόπου μας!

Ας υψώσουμε κραυγή αγωνίας για το μέλλον του τόπου μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ