Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με τα «γυαλιά» της αντιλαϊκής σταθερότητας

Με τα «γυαλιά» της αντιλαϊκής σταθερότητας «διαβάζουν» τα αστικά κόμματα τα εκλογικά αποτελέσματα στη γείτονα. Κληθείς χτες να σχολιάσει τα αποτελέσματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων ότι «οι επιλογές αυτές κρίνονται από τα πολιτικά αποτελέσματα που παράγουν σε βάθος χρόνου» και ότι η πείρα «την περίοδο των μεγάλων κρίσεων που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, τις τελευταίες δεκαετίες, δείχνει ότι οι λύσεις δεν είναι πάντοτε εύκολες (...) απαιτούν στρατηγική και φιλελεύθερη πολιτική εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου». Πρόσθεσε δε ότι «στη χώρα μας έχουμε μια πλούσια και απολύτως διαφωτιστική εμπειρία για το πόσο χρήσιμη και ουσιαστική είναι η σταθερότητα».

Για «ιστορικό πισωγύρισμα» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επιπλέον καταλογίζοντας ευθύνες στις «προοδευτικές δυνάμεις που δεν παραμέρισαν τις διαφορές τους και δεν έδωσαν απαντήσεις στο τεράστιο κύμα ακρίβειας».

Το αποτέλεσμα αυτό, συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί συνέπεια «της διεύρυνσης των ανισοτήτων και της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, ως αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων επιλογών από συντηρητικές ή τεχνοκρατικές κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την αδυναμία των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην ανασφάλεια και το φόβο των λαϊκών στρωμάτων».

Οι δυνάμεις που σήμερα εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιες που χειροκροτούσε, προβάλλοντας το παράδειγμα των τάχα «προοδευτικών κυβερνήσεων» για μίμηση και στην Ελλάδα και κοροϊδεύοντας τον λαό ότι είναι δυνατή η φιλολαϊκή διαχείριση του συστήματος. Ηταν αυτές οι κυβερνήσεις και τα έργα τους, στη λογική του «μικρότερου κακού», που έστρωσαν τον δρόμο στην ακροδεξιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ