Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ»
9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Ξεκίνησε το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στην Αθήνα, που πραγματοποιείται ξανά διά ζώσης στο Κουκλοθέατρο «Εργαστήρι Μαιρηβή» (Σαχτούρη 4 στου Ψυρρή).

Οι παραστάσεις, που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, είναι οι εξής:

  • Σήμερα Τετάρτη: «Zapatos Nuevos» («Καινούργια Παπούτσια») από τους L' Home Dibuitax (Καταλονία, Ισπανία).

Η παράσταση κούκλας ξεκινά από ένα τοπικό γεγονός (μια παράδοση του Vinaros, ενός μεσογειακού χωριού) για ένα μικρό ταξίδι μύησης, μάθησης, ανακάλυψης και σύνδεσης με τη φύση. Ενα αγόρι παίρνει καινούργια παπούτσια και πηγαίνει στο ποτάμι. Στη διαδρομή του ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του, δρόμους, σπίτια, τοπία, ανθρώπους και ζώα. Τα παπούτσια του συσσωρεύουν εμπειρίες και σιγά σιγά μεγαλώνει. Το μέγεθος των παπουτσιών μάς συνοδεύει με τα χρόνια, μετράει το πόδι, την ηλικία, τις εμπειρίες, τον τρόπο που περπατάμε στη ζωή. Οι μέρες περνούν, τα χρόνια περνούν και τα παπούτσια αλλάζουν, μικρό, μεσαίο, μεγάλο...

  • 4 - 5 Οκτώβρη: «Cuentos Pequenos» («Μικρές Ιστορίες») από το «Hugo e Ines» (Περού, Βοσνία - Ερζεγοβίνη).

Μια παράσταση χωρίς λόγια, που συνδυάζει παντομίμα και κουκλοθέατρο. Μια πολύχρωμη παρέλαση διασκεδαστικών χαρακτήρων, που στις σύντομες στιγμές της ύπαρξής τους στη σκηνή προσπαθούν να πιάσουν αυτές τις μικρές ποιητικές στιγμές που κρύβονται στην καθημερινή ζωή, με τα όνειρα και τις απογοητεύσεις της, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες...

Το Θέατρο «Hugo και Ines» ιδρύθηκε από τον Hugo Suarez και την Ines Pasic το 1986. Από το 1989 ενδιαφέρονται για τις εκφραστικές δυνατότητες κάθε μέρους του σώματος - του ποδιού, του γόνατου, της κοιλιάς, του προσώπου, του αγκώνα κ.λπ. - διαμορφώνοντας κούκλες με σάρκα και οστά και δίνοντας ζωή σε εκπληκτικούς χαρακτήρες.

  • 11 - 12 Οκτώβρη: «Attenti a quei 2» («Προσοχή σε αυτούς τους δύο») από την «Compagnia La Fabiola» (Ιταλία).

Μια παράσταση χωρίς λόγια, με πρωταγωνιστές δύο μαριονέτες, εξαιρετικά αναπτυγμένες με τα χρόνια και συνεχώς εξελισσόμενες: Τον Giulio, έναν παιχνιδιάρη περίεργο σκύλο με γλυκό δόντι, και την La Fabiola, ένα γλυκό, σκανταλιάρικο παιδί με την αφοπλιστική δύναμη ενός κλόουν. Η La Fabiola κινείται από ένα πολύπλοκο σύστημα καλωδίων, που της επιτρέπει να κινεί όχι μόνο το σώμα της αλλά και όλες τις λεπτομέρειες του προσώπου της.

Αυτοί οι δύο εκπληκτικά επικοινωνιακοί χαρακτήρες έχουν μια συναρπαστική συνάντηση, που εμπλέκει, ενθουσιάζει και μεταφέρει το κοινό σε έναν ιδιαίτερο κόσμο: Στον κόσμο της κούκλας, που καταφέρνει να καταπλήξει τους πάντες, υπενθυμίζοντας σε όλους την ανάγκη για το θαύμα ως απαραίτητη τροφή για την ψυχή.

Παραστάσεις στις 8 μ.μ., αλλά και πρωινές ώρες για σχολεία. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210 5222181 και 6942420062.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ, μέλη «Unima» 6 ευρώ, ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις 20 ευρώ. Ειδικές τιμές για σχολεία και ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ