Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Νίκη, απόψε στο πάρτι»

Ο δεύτερος κύκλος παρουσίασης της παράστασης «Νίκη, απόψε στο πάρτι», ξεκινά το Σάββατο 1 Οκτώβρη στο θέατρο «Φούρνος».

Η παράσταση, που είναι αφιερωμένη στην Νίκη Τριανταφυλλίδη, σε δραματουργική μεταγραφή και σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη και ερμηνεία Νάνας Παπαδάκη, θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00, για 10 παραστάσεις.

Βασισμένη στο θεατρικό κείμενο της Νίκης Τριανταφυλλίδη «Πάρτι στο σπίτι της Ελισάβετ Π», η παράσταση από πολυπρόσωπη μετατρέπεται σε μονοπρόσωπη με ένα οπτικοακουστικό περιβάλλον που έχει επιμεληθεί ο Αβραάμ Παπαβραμόπουλος.

Μια γυναίκα, η Victory of the Rose (Νίκη Τριανταφυλλίδη), κάνει την ανασκόπηση της εσωτερικής της ζωής και μέσα από τρεις βασικές μεταμορφώσεις (Ελισάβετ, Μαξίμ, Αλίκη), καθώς και τις αρχετυπικές παρεμβάσεις της μητέρας και του πατέρα, φτάνει στα έγκατα της ύπαρξής της.

Η Νίκη Τριανταφυλλίδη υπήρξε σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. Μια σπάνια ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Επαιξε σχεδόν σε όλα τα είδη θεάτρου, ερμήνευσε δεκάδες ρόλους επίσης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με σημαντική επιτυχία και αποδοχή, ήταν ηθοποιός με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα, συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες, βραβεύτηκε με το βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη», έστησε το δικό της θέατρο, έγραψε έργα, κείμενα, έκανε θεατρικές μεταφράσεις, σκηνοθέτησε η ίδια... Αυτήν την σπουδαία ηθοποιό υμνεί η παράσταση.

Εισιτήρια: 12 ευρώ (ολόκληρο), 10 ευρώ (άνω των 65 ετών), 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (άνεργοι, ατέλειες). Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ