Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
«Διεθνής επιχείρηση» με συλλήψεις Ρώσων για κατασκοπεία

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντρ. Αμπάζοβιτς μίλησε χτες για «διεθνή επιχείρηση» που είναι σε εξέλιξη μαζί με την εισαγγελία της χώρας, για τη διατήρηση των συμφερόντων της χώρας, όπως είπε στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Αμπάζοβιτς αναφέρθηκε και σε «ξένους εταίρους» που συμμετέχουν στην «επιχείρηση».

Την ίδια στιγμή, ΜΜΕ της χώρας όπως η εφημερίδα «Pobjeda», έκανε λόγο για 38 συλλήψεις Ρώσων που έγιναν με την υποψία της κατασκοπείας. Συγκεκριμένα, μετέδωσε ότι τις συλλήψεις έκαναν στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (ANB) του Μαυροβουνίου και της Ειδικής Εισαγγελίας (SDT), ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και δύο Μαυροβούνιοι.

Ο Βούκας Ράντοντζιτς, εκπρόσωπος της SDT, δήλωσε στο πρακτορείο «Reuters» πως «έπειτα από αίτημα της SDT και εντολή του δικαστηρίου, η αστυνομία ερευνά ορισμένα διαμερίσματα και άλλους χώρους λόγω εύλογης υποψίας συνωμοσίας για εγκληματική επιχείρηση και κατασκοπεία». Πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση των ερευνών «θα προσδιοριστεί σε ποιους θα απαγγελθούν κατηγορίες και θα συλληφθούν».

Ολα αυτά «τρέχουν» ενώ τόσο στο ίδιο το Μαυροβούνιο όσο και συνολικά στα Βαλκάνια «φουντώνουν» οι ενδοαστικές διεργασίες και για την εξωτερική πολιτική, καθώς η κόντρα Δύσης - Ρωσίας δυναμώνει και για την επιρροή τους στην περιοχή, κρίσιμο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Σημειωτέον ότι καθόλου τυχαίες δεν είναι και οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις σε μια σειρά από βαλκανικές χώρες, όπου κυβερνήσεις «πέφτουν» - περιλαμβανομένου του Μαυροβουνίου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης χωρίς να αποκλείεται νέα προσφυγή σε κάλπες - με διαφωνίες ή / και κριτική της αντιπολίτευσης για τη συμβολή στην ευρωατλαντική πορεία της χώρας (η χώρα είναι ήδη στο ΝΑΤΟ και θέλει να μπει και στην ΕΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ