Τρίτη 4 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΧΑΝΙΑ
«Οχι» στις υποβαθμίσεις σχολείων

Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στην υποβάθμιση σχολείων οργάνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, οι Ενώσεις Γονέων Χανίων, Κισσάμου και Αποκόρωνα, καθώς και οι σύλλογοι και εκπρόσωποι γονέων των Δημοτικών Σχολείων Καντάνου, Σκινέ-Φουρνέ, Κουντούρας και Ροδοβανίου στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Με βάση το αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τον ανώτατο (25) και κατώτατο αριθμό (15) μαθητών ανά τάξη, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων προχώρησε σε δεκάδες υποβαθμίσεις σχολείων και συγχωνεύσεις τμημάτων, μεταξύ των οποίων τα Δημοτικά Σχολεία στην Κάντανο και τον Σκινέ-Φουρνέ, που τα υποβιβάζει από εξαθέσια σε πενταθέσια. Ετσι οι μαθητές μετά από δύο χρονιές πανδημίας, με συσσωρευμένα μορφωτικά κενά, θα κληθούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε καθεστώς συνδιδασκαλίας (Γ' και Δ' τάξη μαζί).

Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να μη «στριμώξουν» τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών τους στα αριθμητικά πλαίσια των αντιδραστικών νόμων που έχουν διατηρήσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις, αντιμετωπίζοντας τους μαθητές σαν απλούς αριθμούς, με τη λογική κόστους - οφέλους. Διαβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα, προκειμένου τα σχολεία να παραμείνουν εξαθέσια και κάθε τάξη να έχει τον δάσκαλό της, ενώ προγραμματίζουν και κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ