Τρίτη 4 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της Σαντορίνης

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν αιτηθεί στους παιδικούς σταθμούς της Σαντορίνης», ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Οπως σημειώνεται στη Επίκαιρη Ερώτηση: «Εδώ και έναν μήνα σχεδόν, μητέρα εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Θήρας αναγκάζεται να παίρνει στο σχολείο το 20 μηνών αγοράκι της, δεδομένου ότι κατάγεται από άλλη περιοχή της χώρας, ως εκ τούτου είναι μόνη της στο νησί, χωρίς καμιά βοήθεια, και επιπλέον δεν υπάρχει θέση στον βρεφονηπιακό σταθμό της Σαντορίνης. Με βάση την ενημέρωση που της έγινε από τους υπεύθυνους του δήμου, υπάρχει λίστα αναμονής. Ετσι, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο σχολείο, στα διαλείμματα, στις εφημερίες, στον σύλλογο διδασκόντων, ακόμα και την ώρα που παραδίδει μάθημα στα παιδιά του ΕΠΑΛ έχει στην αγκαλιά της και δίπλα της το παιδί της».

Επισημαίνεται ακόμα ότι «η εικόνα της εκπαιδευτικού με το παιδί μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και όλες οι οικογένειες, που αναμένουν να τα εγγράψουν στους παιδικούς σταθμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και επαγγελματική δυσπραγία τους, είναι καταδικαστέα και ως εκ τούτου απορριπτέα».

«Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τον δήμο Θήρας οφείλει να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία μέτρα (πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, εξεύρεση κατάλληλου χώρου) ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις», καταλήγει η Επίκαιρη Ερώτηση, την οποία υπογράφει η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ