Τρίτη 4 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΙΑΝ»
Δεκάδες νεκροί σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα

«Βομβαρδισμένο τοπίο» θυμίζουν εδώ και μέρες εκτενείς περιοχές της νοτιοδυτικής Φλόριντα και της Βόρειας Καρολίνας, μετά το πρόσφατο καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Ιαν».

Ο επίσημος αριθμός των θυμάτων παραμένει ανεπιβεβαίωτος, με το αμερικανικό δίκτυο NBC να μεταδίδει ως χτες ξημερώματα τουλάχιστον 87 νεκρούς (83 στη Φλόριντα και 4 στη Βόρεια Καρολίνα) και εκατοντάδες τραυματίες.

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ανέβει και άλλο, καθώς αρκετές περιοχές παραμένουν «αποκομμένες» ή έχουν «πνιγεί» από σωρό συντριμμιών και ερειπίων, με αποτέλεσμα η δουλειά των συνεργείων διάσωσης και καθαρισμού να παραμένει ανολοκλήρωτη.

Επιπλέον, ως χτες πάνω από 746.000 νοικοκυριά στη Φλόριντα παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και ζημιές σε υποδομές από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιαν» την περασμένη βδομάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και η Κούβα, ειδικά στις δυτικές περιοχές του Πινάρ ντελ Ρίο και συνοικίες της Αβάνας. Ο απολογισμός σε ανθρώπινα θύματα είναι 3 νεκροί που καταπλακώθηκαν από δέντρα ή άλλα αντικείμενα και 2 εργαζόμενοι της επιχείρησης ηλεκτρισμού. Αμεση ήταν η κινητοποίηση για αρωγή στους πληγέντες και ήδη αποφασίστηκαν μέτρα στήριξης όσων έμειναν χωρίς δουλειά με εξασφάλιση της μισθοδοσίας για τον πρώτο μήνα. Για νοικοκυριά που έμειναν άστεγα, παρέχονται καταλύματα και η δυνατότητα να πάρουν τα απαραίτητα κατασκευαστικά υλικά στο 50% της αξίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ