Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι Σύλλογοι ζητούν την πραγματοποίηση τετραμερούς συνάντησης με αρμόδιους του υπουργείου, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, των πρυτανικών αρχών.

Ξεκαθαρίζοντας πως οι οικότροφοι δεν αντέχουν άλλο τη σημερινή κατάσταση, ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αφορούν την ίδια τους τη ζωή, διεκδικούν αύξηση της χρηματοδότησης για τη φοιτητική μέριμνα και την επίλυση μιας σειράς ζητημάτων: Πόσιμο νερό σε κάθε εστία. Θέρμανση σε όλα τα κτίρια. Ζεστό νερό σε κάθε δωμάτιο. Ούτε ένας οικότροφος να μη μείνει στο κρύο. Να επαναλειτουργήσει τώρα η σίτιση στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου και να εξασφαλιστεί η στέγαση των φοιτητών τώρα και κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Πλυντήρια και στεγνωτήρια που να καλύπτουν τις ανάγκες των κτιρίων. Καλύτερη ποιότητα φαγητού. Επισκευή βλαβών άμεσα σε όλα τα κτίρια. Ανακαίνιση των εστιών.

Στην Αλεξανδρούπολη

Κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνουν αύριο Πέμπτη για τα οξυμένα προβλήματα φοιτητικής μέριμνας απευθύνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, οι Σύλλογοι Φοιτητών των Τμημάτων Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΠΗ), Παιδαγωγικού (ΠΤΔΕ) και Εστιών καλούν σε κινητοποίηση στις 11 π.μ. στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, διεκδικώντας: Αύξηση της χρηματοδότησης για τη φοιτητική μέριμνα. Αμεση στέγαση όλων των πρωτοετών φοιτητών. Πόσιμο νερό σε κάθε δωμάτιο των εστιών. Θέρμανση και ζεστό νερό σε όλα τα δωμάτια. Κανείς φοιτητής να μη μείνει στο κρύο. Ανέγερση εστιών στην Αλεξανδρούπολη με ευθύνη του κράτους. Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 300 ευρώ το μήνα σε όσους φοιτητές νοικιάζουν. Δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση για όλους τους φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ