Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο αγώνας είναι μονόδρομος

Την ώρα που οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προσπαθούν να κρατήσουν σε «ύπνωση» τους εργαζόμενους και συνεργούν στην κυβερνητική επιχείρηση ανατροπής της κοινωνικής ασφάλισης, την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν καθημερινά περιοδείες σε χώρους δουλιάς για να ενημερώσουν και να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Μια από αυτές τις περιοδείες, όπου ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ μίλησε με τους εργαζόμενους του Δήμου Ανω Λιοσίων, ακολούθησε χτες και ο «Ρ». Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης ο συνδικαλιστής επισήμανε ότι βασίζονται στην ίδια λογική με αυτά που είχε παρουσιάσει την περασμένη άνοιξη. «Μόνο που αυτά είναι ακόμα χειρότερα», τόνισε. Θέλουν να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μειώσουν τις συντάξεις, να χτυπήσουν τα βαρέα και ανθυγιεινά. Και τώρα θέλουν επιπλέον «να δώσουν στον τζόγο του Χρηματιστηρίου ό,τι ακούει στο όνομα αποθεματικό». Τα μέτρα αυτά επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο που θέλει φθηνή εργατική δύναμη χωρίς δικαιώματα.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο μόνος τρόπος για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι είναι ο αγώνας σημείωσε και πρόσθεσε: «Σήμερα στην κοινωνία υπάρχουν δύο μπλοκ δυνάμεων. Από τη μια μεριά το μεγάλο κεφάλαιο που με δική του εντολή παίρνονται τα μέτρα, η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική. Στο ίδιο μπλοκ βρίσκονται οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που αντί να ξεσηκώσουν την εργατική τάξη έχουν ανεβεί στο όχημα που λέγεται κοινωνικός διάλογος. Το άλλο μπλοκ δυνάμεων είναι οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα, των δυνάμεων που αγωνίζονται και πιστεύουν ότι ο εργαζόμενος πρέπει να ζήσει καλύτερα».

Καταλήγοντας ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και ως πρώτο βήμα να συμμετέχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο, Πέμπτη 14 Μάρτη, αλλά και στις 3 του Απρίλη, όπου συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας έχουν ήδη πάρει ή συζητάνε αποφάσεις για απεργία. Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους κατέθεσαν την αγωνία τους για το τι θα επακολουθήσει και το πώς θα αντιδράσουν. Ενώ χαρακτηριστικές ήταν οι ερωτήσεις που έκαναν προσπαθώντας να καταλάβουν τις επιπτώσεις που θα υποστούνε από την κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ