Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σήμερα η στάση εργασίας

Συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 11.30 π.μ., και πορεία στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας

Με αόριστες διακηρύξεις για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και της Πρόνοιας, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την καταβολή δεδουλευμένων η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε τη σημερινή στάση εργασίας 11 π.μ. - 3 μμ. Στις 11.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

Ομως, η σημερινή στάση εργασίας μπορεί να αποτελέσει βήμα προβολής των εκρηκτικών προβλημάτων των νοσοκομείων και καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης. Ηδη οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ με ανοιχτή επιστολή τους προς τους εργαζόμενους καλούν να «δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας και με σωστά αιτήματα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και εργοδοτών».

Το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» με ανακοίνωσή του καταδικάζει τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και τη «συμμετοχή της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο στημένο διάλογο με την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους, που χρησιμοποιείται για το ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Νέα χρέη 90 δισ!

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να ολοκληρωθεί η ρύθμιση των προηγούμενων χρεών των νοσοκομείων (170 δισ.) τους τελευταίους έξι μήνες παρουσιάστηκαν νέα χρέη, που ο Σύνδεσμος των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) τα υπολογίζει σε 90 δισ. δραχμών.

Ταυτόχρονα, οι φαρμακοβιομήχανοι πιέζουν για νέες αυξήσεις τιμών στα φάρμακα, ζητώντας ανακοστολόγηση τόσο των εγχώριων όσο και των εισαγόμενων φαρμάκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ