Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εαρινές, μελωδικές συναντήσεις

Β. Παπακωνσταντίνου - Μ. Πασχαλίδης στη «Σφεντόνα»
Β. Παπακωνσταντίνου - Μ. Πασχαλίδης στη «Σφεντόνα»
«Εκρηκτικό» μήνα, στην καρδιά της άνοιξης, υπόσχεται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που από τις 22/3 επιστρέφει στη «Σφεντόνα» (Αλεξάνδρας 22, τηλ. 8253991-2). Στις μελωδικές «αποσκευές» του έχει το καινούριο του άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την έναρξη των εμφανίσεών του. Τίτλος του: «Προσέχω δυστυχώς», με τραγούδια του Μάνου Ξυδούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παλιότερα αγαπημένα κομμάτια. Μαζί του, στη «Σφεντόνα», θα είναι ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο τραγουδοποιός της νεότερης γενιάς, που ξεχώρισε με την ευαισθησία στο στίχο του και την ποικιλία στο ηχόχρωμα. Η συνάντησή τους θα προσφέρει πολλές εκπλήξεις, με μεγαλύτερη το αφιέρωμά τους στον Μάνο Λοΐζο, ως ξεχωριστή ενότητα στο πρόγραμμα. Οι παραστάσεις τους θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 του Απρίλη (Πέμπτη έως Σάββατο 10.30 μ.μ. και Κυριακή 8.30 μ.μ.).

  • «Διαδρομή» σε μελωδικούς σταθμούς του Γιώργου Νταλάρα, από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα, αποτελεί το πρόγραμμα «Ολα αυτά τα χρόνια», που θα παρουσιάζει ο τραγουδιστής στο «Ζυγό» (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ. 010-3241610), από μεθαύριο, Παρασκευή και για 25 παραστάσεις. Στο πρώτο μέρος ο Γ. Νταλάρας θα παρουσιάζει «οπτικοποιημένες» επιλογές καινούριων τραγουδιών του, ενώ στο δεύτερο μέρος, με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Μελίνα Ασλανίδου, από τους «Απέναντι», θα παρουσιάζει ένα λαϊκό πρόγραμμα. Τραγούδια συνθετών με τους οποίους συνεργάστηκε ο Γ. Νταλάρας «Ολα αυτά τα χρόνια», ρεμπέτικα και καλά λαϊκά της δεκαετίας του '60. Συμμετέχει, επίσης, η Αννα Μπουρμά και οι μουσικοί Γιάννης Σπάθας, Μανώλης Πάκος, Γιώργος Κοντογιάννης, Κώστας Σιντρίδης, Θανάσης Σοφράς κ.ά. Η ενορχηστρωτική επιμέλεια είναι του Κώστα Γανωσέλη. Παραστάσεις: καθημερινά (11 μ.μ.) εκτός Δευτέρας - Τρίτης.
  • Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μετά από επιτυχημένη περιοδεία στην Ισπανία, από μεθαύριο Παρασκευή θα εμφανίζεται στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ: 010 9316101). Θα προσφέρει 25 παραστάσεις με κομμάτια από τους δίσκους της και μια αναφορά στο ελληνικό τραγούδι - ρεμπέτικα του Βασίλη Τσιτσάνη, τζαζ στιγμές του Μίμη Πλέσσα, ροκ διασκευές του Διονύση Σαββόπουλου, σύγχρονες μπαλάντες του Σωκράτη Μάλαμα και του Χρήστου Θηβαίου. Μαζί της οι σημαντικότατοι δεξιοτέχνες: Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Σπύρος Γκούμας, Βαγγέλης Καρίπης, Γιάννης Αννινος, Κυριάκος Γκουβέντας κ.ά. Στο πιάνο ο Γιώργος Ζαχαρίου (έκανε την ενορχήστρωση). Παραστάσεις: Πέμπτη - Σάββατο (11 μ.μ.) και Κυριακή (9.30 μ.μ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ