Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ηλεκτρονικές εκλογές κόντρα στη βούληση των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη διεξαγωγή με ηλεκτρονική ψηφοφορία των εκλογών για τους αιρετούς των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης. Απέναντι στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, όπως αυτή εκφράστηκε ξεκάθαρα και κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής της αντίστοιχης ηλεκτρονικής διαδικασίας που επιβλήθηκε από το υπουργείο Παιδείας, με το 95% των εκπαιδευτικών να γυρίζουν την πλάτη στις τακτικές του, ορίζεται ως ημερομηνία των εκλογών το πρώτο Σάββατο του Νοέμβρη.

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να παραδώσουμε εθελοντικά τα σωματεία μας!», έχει ήδη δηλώσει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην τοποθέτησή της στα ΔΣ των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για το θέμα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως συσπειρωμένοι στα σωματεία τους οι εκπαιδευτικοί «θα ακυρώσουμε ξανά τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία» και τονίζοντας: «Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία. Εχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε».

Παράνομη κρίθηκε η απεργία - αποχή

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η απεργία - αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τον νέο θεσμό του μέντορα, με το υπουργείο Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην ουσία της κριτικής στην πολιτική του όπως εκφράζεται συλλογικά, να προχωρά στην εφαρμογή του αντιδραστικού πλαισίου μέσα από δικαστικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση, που έκρινε ως παράνομη την απεργία - αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου - Μέντορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ