Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο!
  • Καταγγέλλει ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ «επισκέπτονται» σχολεία του Πειραιά και πιέζουν για τα χρέη τους προς τη ΔΕΗ
  • Καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 14/10 στη ΔΕΗ στα Καμίνια

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα σχολεία λόγω της υποχρηματοδότησης αναδεικνύει η ΕΛΜΕ Πειραιά, καταγγέλλοντας ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ "επισκέπτονται" σχολεία του δήμου Πειραιά και ζητούν να συναντηθούν με τους διευθυντές / διευθύντριες, ώστε να "ενημερώσουν" για το χρέος του σχολείου προς τη ΔΕΗ, αλλά και για την πρόθεση του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα αν το χρέος δεν αποπληρωθεί!».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά δίνει μια σειρά στοιχεία και παραδείγματα για χρέη που έχουν διογκωθεί στα σχολεία, αφενός λόγω της υποχρηματοδότησης και αφετέρου λόγω των αυξήσεων στους λογαριασμούς της Ενέργειας και της θέρμανσης. «Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν χωράει καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός! Ούτε μπορεί να λυθεί οριστικά με διάφορα "μπαλώματα", όπως η πρόσφατη έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το υπουργείο Εσωτερικών, για να καλυφθούν όπως - όπως οι τεράστιες αυξήσεις σε Ενέργεια - Θέρμανση! Το πρόβλημα θα επανέλθει», τονίζει και εξηγεί ότι το ταμειακό απόθεμα των σχολείων έχει συρρικνωθεί σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο, που επιτρέπει τα απολύτως απαραίτητα και πολλές φορές ούτε καν αυτά.

«Η κατάσταση είναι δραματική, οι διευθυντές των σχολείων βγάζουν κραυγή αγωνίας. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να παγώσουν, δεν θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς κιμωλίες, φωτοτυπικό και άλλα απαραίτητα, ή να πέφτουν - στάζουν ταβάνια!», δηλώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά και καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 14/10 στις 14.00 στη ΔΕΗ στα Καμίνια, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν μεταξύ άλλων:

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο ή σπίτι μαθητή και εκπαιδευτικού.
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
  • Να διαγραφούν χρέη των σχολείων προς τις πρώην ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο).
  • Να δοθεί φτηνό, αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία. Να καταργηθούν ο ΦΠA και ο Ειδικός Φόρος Kατανάλωσης για το σύνολο των δαπανών των σχολικών επιτροπών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ