Τρίτη 11 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΕΤΕ
Εγκαίνια για την έκθεση Γλυπτικής

Σήμερα εγκαινιάζεται η έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας (Β. Σοφίας 22, στάση Μετρό «Ευαγγελισμός»), από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και την Εφορεία Γλυπτικής.

Στην έκθεση, που έχει ελεύθερο θέμα, θα παρουσιαστούν 57 γλυπτά μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων από 49 γλύπτες. Πρόκειται για δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας, ούτως ώστε το φιλότεχνο κοινό, αλλά και οι χιλιάδες των επισκεπτών του Μουσείου να γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους καλλιτέχνες γλύπτες να παρουσιάσουν την πρόσφατη δουλειά τους, να έρθουν οι ίδιοι και το έργο τους σε επαφή με τους θεατές, σε εποχές που αυτό γίνεται όλο και δυσκολότερο, καθώς μεγάλο μέρος της τέχνης εκχωρείται σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Επίσης, η έκθεση παρέχει τη δυνατότητα σε ευρύτερο κοινό να προσεγγίσει τη γλυπτική στη λειτουργία της, αισθητική, παιδευτική και ψυχαγωγική, στον χώρο στον οποίο ανήκει - το φυσικό περιβάλλον - όταν μάλιστα οι απόπειρες αισθητικής παρέμβασης και δράσης στον δημόσιο χώρο γίνονται ολοένα και πιο σπάνιες με την πάγια άρνηση της Πολιτείας να εφαρμόσει τη νομοθεσία για διάθεση του 1% της δαπάνης των δημοσίων κτιρίων για τη δημιουργία και τοποθέτηση εικαστικών έργων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Νοέμβρη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ