Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΚΟΛΩΝΟΥ
Να προστατευτούν τα παιδιά

Κινητοποίηση - διαμαρτυρία χθες στα Σεπόλια για το φρικιαστικό έγκλημα κατά της 12χρονης

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στα Σεπόλια

RIZOSPASTIS

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στα Σεπόλια
Την κοινωνία της εκμετάλλευσης, η οποία γεννάει «τέρατα», κατήγγειλαν χτες το απόγευμα, με αφορμή το φρικιαστικό έγκλημα του κατ' εξακολούθηση βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού (μέλος της ΟΓΕ) και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση», με συγκέντρωση και πορεία, απαιτώντας στήριξη και προστασία των οικογενειών.

Με την κινητοποίηση - διαμαρτυρία που κάλεσε η Ομάδα Γυναικών στη γειτονιά, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω των φριχτών καταγγελιών, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν ολόπλευρη στήριξη και προστασία των παιδιών που πέφτουν θύματα της νοσηρής κατάστασης όπως διαμορφώνεται από μια σειρά παράγοντες.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση έξω από το κατάστημα του καθ' ομολογία βιαστή της 12χρονης, και ολοκληρώθηκε με πορεία που κατέληξε στο Μετρό των Σεπολίων. «Δωρεάν δομές για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση κι εμάς δικαίωμά μας», διαδήλωσαν. Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες τους, οι φορείς κάλεσαν σε νέα κινητοποίηση αύριο Σάββατο στις 11.30 π.μ. στο ίδιο σημείο (Ξανθίππης και Δράμας).

Οι υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης «αποκαλύπτουν την παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας για την προστασία και στήριξη των παιδιών», τονίζει η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού στην ανακοίνωση που μοίρασε στη χτεσινή παρέμβαση. «Αποτελούν την άλλη όψη της βίας της εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε, με τις σάπιες και αρρωστημένες αξίες της, την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζει μέχρι και τα παιδιά ως πηγή κέρδους, τη φτώχεια που αγγίζει ολοένα και περισσότερες οικογένειες», προσθέτει.

«Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε την προστασία των παιδιών και των γυναικών που είναι θύματα αυτής της βίας», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους η πρόεδρος της ΟΓΕ Χριστίνα Σκαλούμπακα. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα αιτήματα της Ομοσπονδίας για την ενίσχυση των δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών για την προστασία των παιδιών.

Την οργή και την αγανάκτηση που έχει προκαλέσει η αποτρόπαιη αυτή υπόθεση μετέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αναγέννηση», Θεοδόσης Μπενάτος. «Είμαστε εδώ με σφιγμένο το στομάχι, προσπαθούμε όμως να έχουμε κρύο τον νου και ζέστη την καρδιά μας για το θύμα», τόνισε. Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε «κάθε κενό που αφήνει η ανεπάρκεια και απροθυμία του κράτους» να γεμίσει με όνειρα, με διεκδικήσεις, με αιτήματα για τα δικαιώματα, τις ανάγκες, τη ζωή που αξίζει σε κάθε παιδί και την οικογένειά του.

Η ΟΓΕ και η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού απαιτούν την ολόπλευρη κοινωνική προστασία του 12χρονου κοριτσιού, τη διερεύνηση της έκτασης του εγκλήματος, τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εμπλεκομένων και την τιμωρία των ενόχων με τις ανώτατες ποινές.

Διεκδικούν: Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία δωρεάν κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών, για τη στήριξή τους με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ