Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δράσεις για την αποκατάσταση της γέφυρας στον Τρίλοφο

Σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης συλλόγων και φορέων της περιοχής για να δοθεί τέλος στο «σίριαλ» της αποκατάστασης της γέφυρας Πλαγιαρίου - Τριλόφου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτώβρη στο δημαρχείο Τριλόφου, με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κάτοικοι και φορείς απαιτούν άμεση ανέγερση της γέφυρας και αποκατάσταση του δρόμου, με κρατική χρηματοδότηση, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Από τη σύσκεψη αναδείχθηκε Επιτροπή Αγώνα Φορέων και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 28/10 στις τοπικές παρελάσεις σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι και να οργανωθεί συνέντευξη Τύπου στο σημείο της καθίζησης στις 4 Νοέμβρη.

Σε Πλαγιάρι και Τρίλοφο ζουν 15.000 κάτοικοι. Τον Μάη του 2020, εξαιτίας ισχυρής νεροποντής στην περιοχή του δήμου Θέρμης, προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στον δρόμο ο οποίος συνδέει τον Τρίλοφο με το Πλαγιάρι. Σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και υπήρξε αστοχία στο πρανές επιχώματος στο ρέμα μεταξύ των οικισμών Πλαγιαρίου και Τριλόφου, προκαλώντας καθιζήσεις, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το οδόστρωμα. Μετά από πολλές υποσχέσεις ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ