Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι καταγγελίες για ελλείψεις εκπαιδευτικών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γονιών και εκπαιδευτικών για τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία κόντρα στην προκλητική δήλωση της υπουργού Παιδείας που τα αρνείται.

Στα Χανιά η Ενωση Γονέων του δήμου προχωρά αύριο Παρασκευή 21/10, στις 8.30 π.μ., σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς και καταγγέλλοντας: «Στην Πρωτοβάθμια, εκτός από τα δεκάδες κενά γενικής παιδείας, τα κενά σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης ξεπερνούν τα 100, αν υπολογίσουμε ότι ακόμα και όσοι έχουν τοποθετηθεί στην πλειοψηφία τους μοιράζονται σε 2 παιδιά. Και όλα αυτά τη στιγμή που από την αρχή της χρονιάς έχουν προχωρήσει δεκάδες συγχωνεύσεις - υποβαθμίσεις σχολείων. Στη Δευτεροβάθμια, σήμερα, χάνονται κάθε βδομάδα πάνω από 1.000 διδακτικές ώρες, από τις οποίες οι 598 αφορούν επίσης στην Ειδική Αγωγή». Παράλληλα καταγγέλλει ότι σε τουλάχιστον 20 σχολεία δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν τα ολοήμερα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στην Ικαρία ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου καταγγέλλει ότι «λείπουν οι ειδικότητες των Γαλλικών, της Τεχνολογίας και της Μουσικής» και δηλώνει: «Δεν αποδεχόμαστε τη διάκριση των μαθημάτων σε "βασικά με πολλές ώρες και με καθηγητή" και "δευτερεύοντα με λίγες ώρες χωρίς καθηγητή". Απαιτούμε την εφαρμογή του προβλεπόμενου αναλυτικού προγράμματος με την κάλυψη όλων των μαθημάτων, ανεξάρτητα από τις ώρες που απαιτούνται για την πραγματοποίησή τους».

Στη Λήμνο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αργύριος Μοσχίδης» καταγγέλλει ότι δεν έχει διοριστεί φέτος «ούτε ένας εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής, τη στιγμή που σύμφωνα με τα ωρολόγια προγράμματα των δημοτικών σχολείων χρειάζονται δύο (2) εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής για να διδάξουν το αντίστοιχο μάθημα, ενώ υποχρεώνονται οι δάσκαλοι (ΠΕ 70) να διδάξουν αυτό το μάθημα στο οποίο δεν έχουν εξειδικευτεί, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να εμφανίσει ότι "δεν υπάρχουν κενά"».

Στο 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει ότι χάνονται εβδομαδιαίως 83 ώρες μαθημάτων και οι μαθητές, τέλη Οκτώβρη, σχολούν κάθε μέρα στις 12.30, αφού έχουν περάσει και μια ώρα στον αύλειο χώρο του σχολείου τους λόγω «κενού»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ