Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Να δυναμώσει το ρεύμα καταδίκης των ηλεκτρονικών εκλογών

Ανακοίνωση για τις ηλεκτρονικές εκλογές και τη στάση των δυνάμεων στη ΔΟΕ που «στρώνουν το χαλί» στην ηγεσία του υπουργείου

«Καμία ηλεκτρονική ψήφος - Κανένα κλικ υπέρ της κυβέρνησης και του υπουργείου! Μαζική αποχή στις 5 του Νοέμβρη!» είναι το κάλεσμα που απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» μετά και την ανακοίνωση με την οποία η ΔΟΕ καλεί σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Την ανακοίνωση εισηγήθηκε η ΔΑΚΕ και ψήφισαν η ΔΗΣΥ και το ΔΙΚΤΥΟ, «χωρίς καμία συζήτηση, σε χρόνο εξπρές, χωρίς», όπως σχολιάζει η ΑΣΕ, «να αλλάξουν ούτε ένα "και"»! «Η συγκεκριμένη πλειοψηφία επιχειρεί να πάρει νομιμοποίηση για τις επιλογές της μέσω της ΔΟΕ. Αφού πρώτα κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στο υπουργείο, αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι είναι μόνοι αυτοί και το υπουργείο σε αυτήν την κακόγουστη παράσταση που ονομάζουν "ηλεκτρονικές εκλογές", αφού πέταξαν στα σκουπίδια το 95% της αποχής του 2020, αποφάσισαν να βάλουν και τη ΔΟΕ στο κάδρο.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ίδιο τον κλάδο. Φτάνουν στο πρωτοφανές σημείο να απειλούν με καταστατικές ποινές και διαγραφές τα σωματεία που καλούν σε αποχή από τις εκλογές πολύ πριν βγει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τους συνδικαλιστές των δικών τους παρατάξεων που δεν πειθαρχούν, που κρατούν συνεπή στάση και δεν ταυτίζονται με τις κυβερνητικές επιλογές», τονίζει η ΑΣΕ, συμπληρώνοντας: «Καμία συγκυριακή απόφαση δεν μπορεί να εμφανίζεται ως θέση του κλάδου, ειδικά όταν υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες από ένα σημαντικό τμήμα των συναδέλφων, καμία εργαλειοποίηση της Ομοσπονδίας, που αποτελεί το κοινό σπίτι όλων των συναδέλφων δεν θα γίνει αποδεκτή».

Η ΑΣΕ στέκεται στη στάση της ηγεσίας του ΔΙΚΤΥΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «στέλνουν το μήνυμα της αποδοχής και εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη αφού πρώτα ψήφισαν τα μισά άρθρα στη Βουλή» και ενημερώνει αναλυτικά για το πώς εξελίχθηκε η συζήτηση στις συνεδριάσεις του ΔΣ. Οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ, με συγκεκριμένη πρόταση, επέμειναν στην ανάγκη η ΔΟΕ να καταλήξει σε θέση - απόφαση για το ζήτημα των ηλεκτρονικών εκλογών - παρωδία, με τη ΔΑΚΕ, τη ΔΗΣΥ και το ΔΙΚΤΥΟ να υποστηρίζουν μέχρι και τις αρχές Οκτώβρη ότι «δεν υπάρχει λόγος η ΔΟΕ να συζητήσει και να πάρει θέση για τις ηλεκτρονικές εκλογές». «Μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο ΥΠΑΙΘ, στις 17/10, για την οποία δεν πήραν τη γνώμη του ΔΣ της ΔΟΕ (!!), ξαφνικά αποφάσισαν πως η Ομοσπονδία πρέπει να τοποθετηθεί!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναδεικνύεται ο ρόλος των στελεχών που θέλει το κράτος(2023-04-14 00:00:00.0)
Ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια επιβολής διαδικασιών που απαξιώνουν συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα(2022-11-08 00:00:00.0)
Ψευδο-εκλογές αυταρχισμού και νοθείας(2022-11-04 00:00:00.0)
Στις 81 οι αποφάσεις αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές(2022-10-27 00:00:00.0)
Πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια Προέδρων Συλλόγων ΠΕ(2021-10-26 00:00:00.0)
«Πρόβα τζενεράλε» για το παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης(2020-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ