Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια Προέδρων Συλλόγων ΠΕ

Με το υπουργείο Παιδείας να εμμένει στην τακτική των πιέσεων για την εξαπόλυση της νέας επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων της ΔΟΕ. Η Ολομέλεια δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας δεν είχε αποφασιστικό χαρακτήρα.

Με αυτό το δεδομένο, στην έναρξη των διαδικασιών οι εκλεγμένοι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της ΔΟΕ ζήτησαν να δεσμευτεί το Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα συνεδριάσει στο τέλος της Ολομέλειας και θα πάρει απόφαση για επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής, μία πρόταση που βρήκε πλατιά απήχηση στο Σώμα και στηρίχτηκε από πολλούς προέδρους.

Κατά την Ολομέλεια, πήραν τον λόγο δεκάδες πρόεδροι, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, μεταφέρθηκε η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Εκφράστηκαν η συσσωρευμένη αγανάκτησή τους, η βούλησή τους να δυναμώσουν ο αγώνας και η αντιπαράθεση με την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, που σε αυτήν τη φάση εκφράζονται τόσο με την επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής όσο και με την οργάνωση της πάλης για όλα τα μεγάλα προβλήματα της Εκπαίδευσης, τα κενά, την υποχρηματοδότηση, τις υποδομές κ.ά.

Στο τέλος της διαδικασίας, με ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν συνεδρίασε το ΔΣ της ΔΟΕ, αλλά δηλώθηκε ότι αυτό θα γίνει άμεσα. «Καμία αναβολή δεν δικαιολογείται, η εντολή των συναδέλφων από τη συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων ήταν ξεκάθαρη: Επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής τώρα», δήλωσε η ΑΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ