Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τη σύσταση «Μονάδας Ασφάλειας και Προστασίας» καταγγέλλει η ΚΝΕ

Την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, μέσω της απόφασης για σύσταση Μονάδας Ασφάλειας και Προστασίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με χρήματα του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνας), καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναδεικνύει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Οι φοιτητές αποκλείονται από τα μαθήματά τους λόγω πληρότητας στις αίθουσες, οι καθηγητές δεν αρκούν για να σπάσουν τα τμήματα, οι διδακτικές ώρες σε πολλά μαθήματα μειώνονται, οι εργολαβικές καθαρίστριες έπειτα από τις απολύσεις των μόνιμων συμβασιούχων είναι μόνο 24 (...) οι μηχανολόγοι συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε προκάτ (!) ενώ οι φοιτητές της Γεωπονίας παστώνονται κάθε μέρα στην αστική συγκοινωνία (...) Στις εστίες του Βόλου υπάρχουν μόλις 40 δωμάτια, με ενοίκιο (χαράτσι) 20 ευρώ τον μήνα, και στη λέσχη δικαιούνται περίπου 1.200 φοιτητές δωρεάν σίτιση από τους 12.000 συνολικά φοιτητές της πόλης».

Η ΤΟ ΑΕΙ Βόλου στηλιτεύει το γεγονός ότι αντί να διατίθενται χρήματα για να σπουδάζουν ολοκληρωμένα και χωρίς εμπόδια οι φοιτητές, αξιοποιούνται χρήματα για να προχωρήσουν σε σύσταση Μονάδας Ασφάλειας και Προστασίας.

Οπως τονίζει, «στόχος τους δεν είναι σε καμία περίπτωση η "ασφάλεια" της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά η δημιουργία ενός πανεπιστημίου όπου η ελεύθερη έκφραση ιδεών, η συνδικαλιστική δράση, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων και οι αγωνιστικές μορφές πάλης θα απαγορεύονται. Ενα πανεπιστήμιο όπου όλα τα παραπάνω θα είναι ποινικοποιημένα συμβάλλει στη δημιουργία ενός επενδυτικού περιβάλλοντος ιδιαίτερα ελκυστικού τόσο για εργολάβους όσο και για εταιρείες, προκειμένου να μην κινδυνεύει η επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

Κλείνοντας καλεί κάθε φοιτητικό σύλλογο και τους συλλόγους καθηγητών και εργαζομένων του Πανεπιστημίου να καταδικάσουν τη σύσταση αυτής της Μονάδας από την Πρυτανεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ