Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΠΑΕ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με την αποδόμηση του προγράμματος σπουδών

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση - την πέμπτη από το 2019 - πραγματοποίησε το ΚΚΕ με θέμα τα οξυμένα προβλήματα του Παραρτήματος Διδυμοτείχου του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας.

Το συγκεκριμένο Τμήμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα όσα καταγγέλλουν οι φοιτητές σχετικά με την αποδόμηση του προγράμματος σπουδών τους, λόγω έλλειψης καθηγητών. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, από τα 6 μαθήματα που θα έπρεπε να διδαχθούν στο 4ο έτος, λόγω έλλειψης καθηγητών θα πραγματοποιηθεί μόνο ένα (Θεωρία και εργαστήριο) και ...μισό (μόνο ένα μέρος του εργαστηρίου).

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα άλλα έτη: Στο πρώτο έτος από 7 μαθήματα θα διδαχθούν 4, στο δεύτερο 3,5 από 8 καθώς υπολείπεται θεωρία μαθήματος, και στο τρίτο, επίσης λόγω απουσίας θεωρίας σε μάθημα, 2,5 από 10!

«Τα τεράστια προβλήματα λειτουργίας του συγκεκριμένου Τμήματος, που υπήρχαν με την ίδρυσή του, παραμένουν και καθημερινά διογκώνονται, μεταθέτοντας το βάρος στους φοιτητές και τις οικογένειές τους», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, που κατέθεσαν την Ερώτηση. «Το παράδειγμα του Τμήματος (...) αποδεικνύει ότι οι περίφημες "πανεπιστημιοποιήσεις" των πρώην ΤΕΙ σε καμία περίπτωση δεν έλυσαν, αντίθετα επέτειναν τα χρόνια προβλήματα των Τμημάτων, τη δυσκολία των σπουδαστών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος, να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο διδακτικό και λοιπό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, για να πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια και κλινικές, να μη χάσει κανένας φοιτητής το εξάμηνο. Ζητούν επίσης να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις διδασκαλίας και φοιτητικής μέριμνας.

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ ανάμεσα σε άλλα εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, που παλεύουν για να μπορέσουν να σπουδάσουν, και προσθέτει: «Τώρα όλοι ξέρουν ποια είναι η κατάσταση και υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να λυθούν τα τεράστια προβλήματα: Η δίκαιη οργή των φοιτητών και των φοιτητριών του Τμήματος να γίνει οργανωμένη δράση και συλλογική διεκδίκηση! Να γίνει "ένα" με την πάλη των φοιτητών και των συλλόγων τους σε όλη τη χώρα, των εργαζομένων και των σωματείων τους, των αγροτών και των συλλόγων τους, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι προς όφελος όλων αυτών το πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε και πρέπει μαζί να παλέψουμε για να το αποκτήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ