Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση για την παραλία Βούλας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας Σαρωνικού, σήμερα Πέμπτη και ώρα 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Βούλας (Βασ. Παύλου, απέναντι από τον Αγ. Γιάννη). Απαίτηση της Επιτροπής είναι, να μην τσιμεντοποιηθούν οι ακτές του ΕΟΤ Βούλας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Η "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα" (ΑΤΕ) ΑΕ, στις 7 Μάρτη, παρέδωσε τις Ακτές Α' και Β' Βούλας σε εταιρία με επικεφαλής το πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και πρόεδρο της... "Γκρίνπις" κ. Γιώργο Βερνίκο για μόλις... 34 εκατ. τον πρώτο χρόνο η Α' Ακτή και 80 εκατ. η Β' Ακτή», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - κάλεσμα, της Επιτροπής προς τους κατοίκους.

«Στις ακτές», επισημαίνει η Επιτροπή, «προβλέπονται εστιατόρια, μπαρ, πλάι στο κύμα, φαστ-φουντάδικα, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία». Στο δε χώρο του κάμπιγκ, «πρόκειται να κατασκευαστούν 70 βίλες, τύπου ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων».

Η Επιτροπή καταλήγει: «Ενα τείχος κτισμένων όγκων θα αποκόψει τη Βούλα από τη θάλασσα. Η κοσμοσυρροή, ο θόρυβος, το κυκλοφοριακό χάος, θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας θα καταστρέψουν την ψυχική μας ηρεμία και θα δυσχεράνουν την πρόσβαση και τη λειτουργία του μοναδικού νοσοκομείου των νοτίων προαστίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ