Τρίτη 25 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια μέρα θα γίνουνε όλα δικά μας...

Με τον νέο του δίσκο «Μετρό» στις αποσκευές του, ο Λεξ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη σε μια μοναδική συναυλία στο Καυτανζόγλειο, «βάζοντας φωτιά» και ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες νέους που συμμετείχαν.

Δεν θα μπορούσαμε να μη σταθούμε σε δύο περιστατικά που ξεχώρισαν στη συναυλία. «Νίκη στην απεργία στη Μαλαματίνα» αναγραφόταν στο πανό που σήκωσαν από σκηνής απεργοί της «Μαλαματίνας» πριν την έναρξη της συναυλίας. Το θερμό και δυνατό χειροκρότημα του κόσμου φανέρωσε για ακόμα μια φορά τη στήριξη και την αλληλεγγύη του λαού της Θεσσαλονίκης στον δίκαιο αγώνα των εργατών. Το αγωνιστικό μήνυμα των απεργών έστειλε με παρέμβασή του από σκηνής ο γραμματέας του Σωματείου, Γ. Λιάκας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Αδέρφια και παιδιά μας: Να γίνει κοινό μας στοίχημα η συνάντησή μας στους δρόμους, στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο που δεν θα δουλεύουμε για ψίχουλα, που δεν θα βρισκόμαστε στις ουρές της ανεργίας όποτε καπνίσει στα αφεντικά μας, που θα πηγαίνουμε στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι.

Για να έρθει η στιγμή που θα τραγουδάμε σε μεγάλες συναυλίες σαν την σημερινή πως υπήρξε μια θλιβερή εποχή που τ' αφεντικά μας γελούσανε με τα όνειρά μας.

Να το θυμάστε παιδιά και αδέρφια μας, να το θυμόμαστε όλοι:

"Μια μέρα θα γίνουνε όλα δικά μας"».

Ενώ κατά τη διάρκεια της συναυλίας σηκώθηκε και πανό που καλούσε στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. «Ο δρόμος ανατρέφει τα σκληρότερα παιδιά. Εκεί μαθαίνεις να παλεύεις με το κεφάλι ψηλά. Ολοι στο δρόμο απεργία 9/11».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ