Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Με ωράρια μέχρι τις 11 το βράδυ προετοιμάζουν την «Black Friday»

Μετά από παρέμβαση του σωματείου άνοιξαν τα ρολά και αποχώρησαν οι εργαζόμενοι
Μετά από παρέμβαση του σωματείου άνοιξαν τα ρολά και αποχώρησαν οι εργαζόμενοι
Να δουλέψουν μέχρι τις 11 το βράδυ κλήθηκαν την περασμένη Δευτέρα οι εμποροϋπάλληλοι σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας, στο όνομα της προετοιμασίας για την «Black Friday». Συγκεκριμένα, η εργοδοσία στην επιχείρηση «Κωτσόβολος» ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο κατάστημά της επί της λεωφόρου Συγγρού ότι ορισμένοι απ' αυτούς θα δουλέψουν μέχρι τις 11 μ.μ. προκειμένου να γίνει «stress test», δηλαδή «προετοιμασία για την Black Friday».

«Ο "Κωτσόβολος" κάνει stress test στα νεύρα των εργαζομένων!», κατήγγειλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σχολιάζοντας ότι οι εμποροϋπάλληλοι θα περάσουν τα ίδια και χειρότερα το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της «Black Friday» αλλά και του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων μπροστά στα Χριστούγεννα.

Το βράδυ της Δευτέρας μάλιστα το σωματείο βρέθηκε έξω από το κατάστημα της εταιρείας στη Συγγρού, όπου πίσω από τα κατεβασμένα ρολά οι εργαζόμενοι συνέχιζαν να δουλεύουν. Οι εργαζόμενοι δούλευαν «κλειδωμένοι μέσα στο κατάστημα», όπως κατήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter, ενώ ανάλογες πρακτικές εφαρμόστηκαν και σε άλλα καταστήματα.

Ο Σύλλογος απαίτησε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα σπίτια τους και να μη δουλεύουν «κλειδαμπαρωμένοι» μέχρι τα μεσάνυχτα. Μετά και την παρέμβαση του σωματείου οι εργαζόμενοι αποχώρησαν, παίρνοντας μαζί τους το κάλεσμα για την απεργία στις 9 Νοέμβρη.«Δεν θα ανεχτούμε να γίνουν τα καταστήματα που δουλεύουμε afterάδικα», σχολιάζει ο Σύλλογος και τονίζει ότι η επίθεση στο ωράριο είναι ένας από τους πολλούς και σοβαρούς λόγους που έχουν οι εμποροϋπάλληλοι να απεργήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ