Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρόστιμο σε ιδιωτικό σχολείο για χρήση καμερών

«Ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια κλήθηκε να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, μετά από απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για χρήση καμερών», σημειώνει η ΟΙΕΛΕ, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την απόφαση.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η ποινή επιβλήθηκε μετά από καταγγελία εκπαιδευτικού και έλεγχο της Αρχής. Ωστόσο η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ποινή επιβάλλεται «σε ένα μικρό σχολείο, ενώ χρήση καμερών είχε καταγγελθεί και για άλλα, μεγαλύτερα και ισχυρότερα σχολεία - φροντιστήρια - κέντρα ξένων γλωσσών». Θυμίζουμε ότι κάμερες στην τάξη επιχειρήθηκε να επιβληθούν την περίοδο της πανδημίας, κάτω από την αποφασιστική αντίδραση των εκπαιδευτικών όμως κάτι τέτοιο αποτράπηκε στα δημόσια σχολεία. Αντίθετα, στα ιδιωτικά υπάρχουν περιπτώσεις που το άκρως αντιπαιδαγωγικό αυτό μέτρο προωθήθηκε στην πράξη.

Η ΟΙΕΛΕ προσθέτει ότι τα αρμόδια εποπτικά όργανα του υπουργείου Παιδείας δεν έχουν δείξει την ίδια ευαισθησία για σοβαρότατες παραβάσεις της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, σε έναν χώρο όπου κυριαρχούν η ασυδοσία και το «νόμος είναι το δίκιο του ιδιοκτήτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ