Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Νέες κόντρες με επίκεντρο τη διαιτησία

Νέα όξυνση στις εσωτερικές κόντρες στη Λίγκα των ΠΑΕ της Super League 1 προκάλεσε η συζήτηση στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ για το εγχείρημα της επαγγελματικής διαιτησίας, που προωθεί η διοίκηση της Λίγκας, αλλά και για γενικότερα θέματα διαιτησίας.

Τα πλάνα περί επαγγελματικής διαιτησίας παρουσιάστηκαν από τον πρώην αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ και νυν σύμβουλο της Λίγκας, Αγγλο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, και μεταξύ άλλων περιλάμβαναν τη σύσταση εταιρείας που θα «τρέξει» το εν λόγω εγχείρημα. Ομως, τόσο τα διαδικαστικά όσο και το ενδεχόμενο επιστροφής του Κλάτενμπεργκ στα του ελληνικού ποδοσφαίρου συνάντησαν την αντίδραση ορισμένων ΠΑΕ, για τις οποίες ο Αγγλος αποτελεί «κόκκινο πανί».

Συγκεκριμένα, κατά των σχεδίων του Κλάτενμπεργκ τάχθηκε η πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, βάζοντας και διαδικαστικά ζητήματα. Την αντίθεσή του δήλωσε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γ. Αλαφούζος, ο οποίος εξέφρασε και δυσαρέσκεια για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της Λίγκας στο ζήτημα. Παράλληλα έθιξε και γενικότερα ζητήματα για τη διαιτησία φέτος, ενώ τάχθηκε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στις ΠΑΕ υπήρξαν και στο ζήτημα της παρουσίας των ξένων διαιτητών στα ελληνικά ματς.

Αντίθετα, υπήρξε ομοφωνία για τη στάση που αναμένεται να κρατήσει η Λίγκα απέναντι στην ΕΠΟ σχετικά με το ζήτημα του ποσοστού παρακράτησης, από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέρους των χρημάτων από τις συμβάσεις παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ