Τρίτη 8 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στη σκηνή και στην οθόνη

Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του νέου φορέα σκηνοθετών

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η ιδρυτική συνέλευση του φορέα Σκηνοθετών - Δημιουργών Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών, μέσα σε κλίμα δημιουργικής αισιοδοξίας. Σκηνοθέτες της νέας γενιάς, αλλά και πιο έμπειροι συνάδελφοι, παρευρέθηκαν στην ιδρυτική συνέλευση της Αθήνας, ενώ σκηνοθέτες από την υπόλοιπη Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη) συμμετείχαν διαδικτυακά.

Αναπτύχθηκε μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τη συνολική κατεύθυνση του καταστατικού και εξελέγη εννεαμελής προσωρινή διοίκηση, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εγγραφή του σωματείου στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών, τη δημιουργία παραρτημάτων του φορέα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την ευρεία ενημέρωση του κλάδου, την εγγραφή νέων μελών και την προκήρυξη εκλογών μετά την έγκριση του νέου φορέα από το Πρωτοδικείο. Επιπλέον, στη συζήτηση τέθηκαν φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους σκηνοθέτες και τα οποία το επόμενο διάστημα θα κωδικοποιηθούν, ώστε η Ενωση Σκηνοθετών - Δημιουργών να ξεκινήσει τις πρώτες τοποθετήσεις επί συγκεκριμένων επαγγελματικών θεμάτων.

Η προσωρινή επιτροπή αποτελείται από τους Κώστα Φέρρη, Στρατούλα Θεοδωράτου, Σήφη Στάμου, Κώστα Σταματόπουλο, Γιάννη Κατωμερή, Λεωνίδα Βαρδαρό, Γκαίη Αγγελή, Στέφανο Χατζημιχαηλίδη και Στέφανο Μονδέλο.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο νέος φορέας: «Οποιος συνάδελφος επιθυμεί να επικοινωνήσει ή να εγγραφεί στον φορέα μπορεί να επικοινωνήσει με τους ακόλουθους τρόπους: Μέσω email στη διεύθυνση directorsmovement@gmail.com. Στη σελίδα μας στο Facebook, Κίνηση Σκηνοθετών, https://www.facebook.com/profile.php?id=100082985457661».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ