Τρίτη 8 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια βραδιά γεμάτη με μουσικές του Θ. Μικρούτσικου

Με τον Κ. Θωμαΐδη και την Μ. Παπαγιάννη
Με τον Κ. Θωμαΐδη και την Μ. Παπαγιάννη
Με ένα ζεστό χειροκρότημα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η συναυλία «Τα μπλουζ του Θάνου».

Σε μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη μουσική, δεξιοτεχνία, ταλέντο και προπαντός αγάπη για τον Θάνο Μικρούτσικο παρουσιάστηκαν μουσικές στιγμές του, με τον τρόπο που εκείνος θα ήθελε. Ως ένας ανήσυχος και δημιουργικός καλλιτέχνης δεν επαναπαύθηκε και δεν σταμάτησε να ανανεώνει τη μουσική του. Αυτή του την ιδιότητα φώτισαν βασικοί συνεργάτες που πορεύθηκαν μαζί του σε διαφορετικές περιόδους. Οι Χρήστος Θηβαίος στο τραγούδι, Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα, Μάξιμος Δράκος στο πιάνο, Γιώτης Κιουρτσόγλου στο μπάσο, David Lynch σε σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά και Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά ερμήνευσαν αγαπημένα κομμάτια του Θ. Μικρούτσικου μέσα από μια σύγχρονη ματιά, ενσωματώνοντας την τάση του συνθέτη προς τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό.

Στη συναυλία παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συγχάρηκε θερμά τους συντελεστές, ενώ είχε μια ζεστή συνάντηση και με την Μαρία Παπαγιάννη και την κόρη του Θ. Μικρούτσικου, Αλεξάνδρα. Παρευρέθηκε, ακόμα, η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.


Με τους Χρ. Θηβαίο και Θ. Παπαδόπουλο
Με τους Χρ. Θηβαίο και Θ. Παπαδόπουλο

Με τους Γ. Κιουρτσόγλου και D. Lynch
Με τους Γ. Κιουρτσόγλου και D. Lynch

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ