Τρίτη 15 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βιβλίο για τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ

«Θα νικήσουμε - Το ημερολόγιο του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη, που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στην ΕΣΗΕΑ. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από εργαζόμενους στην ΕΡΤ εκείνη την περίοδο αλλά και ανθρώπους που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σ' αυτόν τον αγώνα.

«Ηθελα να μπορώ να κοιτάω τα παιδιά μου στα μάτια και να μάθουν ότι πρέπει να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε, να πολεμάμε απέναντι στην αδικία. Να μην το βάζουμε κάτω, να μην υποχωρούμε, να μη συνθηκολογούμε με δέλεαρ ένα ξεροκόμματο που προσφέρει η εξουσία», τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Ν. Αγγελίδης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από την απαγορευμένη τότε «Πρωινή Ενημέρωση». Μια χούφτα εργαζομένων που είχαν απολυθεί... με επικεφαλής τον συγγραφέα, γύρισε όλη την Ελλάδα για να βρεθεί κοντά στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ. Οι απολυμένοι εκείνη την περίοδο αντιστέκονταν εκπέμποντας κανονικά ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικό πρόγραμμα (ΕΡΤ 3) κόντρα στο μαύρο που είχε επιβάλει η κυβέρνηση.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος μιλώντας για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων: «Βλέποντας τις εικόνες από το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ο Νίκος Αγγελίδης, νομίζω ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα... Οτι η καλύτερη περίοδος της ΕΡΤ ήταν η περίοδος του μαύρου. Γιατί ήταν η περίοδος εκείνη που η ΕΡΤ οργανώθηκε, λειτούργησε και κατά κάποιο τρόπο "διοικήθηκε" από τους ίδιους τους εργαζομένους της».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα κατά του μαύρου. Παραβρέθηκε ακόμα η Αννέτα Καββαδία, επίσης εργαζόμενη στην ΕΡΤ και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία και διαδικτυακά μέσω των κοινωνικών δικτύων του συγγραφέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ