Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΚΤΕΣ
Αυξάνονται τα περιστατικά τραυματισμών

Μέρα με τη μέρα μεγαλώνει η λίστα των παικτών που χάνουν το Μουντιάλ λόγω τραυματισμών, σε πολλές δε περιπτώσεις βασικών στελεχών των Εθνικών τους ομάδων. Πολλοί απ' αυτούς τους τραυματισμούς θεωρούνται από τους ειδικούς και τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων το αποτέλεσμα και του βεβαρημένου προγράμματος αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχουν οι παίκτες τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, οπότε οι αναβολές και οι μεταθέσεις διοργανώσεων οδήγησαν σε νέες επιβαρύνσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα το διάστημα 2020 - 2022 και σε ασταμάτητη αγωνιστική δράση. Αυτά φυσικά είναι το αποτέλεσμα των πρακτικών από τους διοικούντες οργανισμούς του ποδοσφαίρου και τους εμπλεκόμενους με τον χώρο (πολυεθνικές, χορηγούς, τηλεοπτικά δίκτυα), ώστε να ισοσκελιστεί η χασούρα που προκάλεσε η κατάσταση με την πανδημία.

Τελευταία περίπτωση είναι ο τραυματισμός - κατά την προπόνηση - που αφήνει εκτός δράσης τον Χοσέ Γκαγιά. Ο αριστερός μπακ της Εθνικής Ισπανίας θα υποβληθεί σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, οι πρώτες πληροφορίες πάντως τον καθιστούν αμφίβολο για την πρεμιέρα της «Φούρια Ρόχα», στις 23/11 κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

Επιπλέον, οριστικά εκτός Μουντιάλ τέθηκε ο Σενεγαλέζος επιθετικός Σαντιό Μανέ, εξαιτίας πρόσφατου τραυματισμού του σε αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου για την Μπουντεσλίγκα.

Τέλος, στην Εθνική Γαλλίας παραμένει ανέτοιμος ο κορυφαίος ίσως παίκτης της, ο Καρίμ Μπενζεμά, νικητής στον φετινό διαγωνισμό της Χρυσής Μπάλας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος συνεχίζει πρόγραμμα αποκατάστασης μετά τον τραυματισμό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ