Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
49 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ
Στον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου μίλησε ο λαός

Ειδική εκδήλωση στη Βουλή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο του Πολυτεχνείου έγινε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής. Από το ΚΚΕ ομιλήτρια ήταν η βουλευτής του, Μαρία Κομνηνάκα, η οποία τόνισε ότι «στον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου μίλησε ο λαός, μίλησε το οργανωμένο φοιτητικό και εργατικό - λαϊκό κίνημα».

Η Μ. Κομνηνάκα ανέδειξε ότι ο φοιτητικός και ευρύτερα νεολαιίστικος ξεσηκωμός συγκέντρωσε άμεσα την ενεργητική αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων και άλλων λαϊκών δυνάμεων, σμπαραλιάζοντας τα αστικά κηρύγματα για «ρεαλισμό» και «εφικτό». Το πολύτιμο συμπέρασμα που εξάγεται για το σήμερα, συνέχισε, είναι ότι «ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων ανατρέπεται μόνο από την οργανωμένη δράση του εργατικού - λαϊκού παράγοντα ενάντια σε κάθε αναμονή, αλλά και σε κάθε ψευδαίσθηση ότι οι αλλαγές κορυφών μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων», ότι «και ο πιο ισχυρός εχθρός δεν είναι ανίκητος όταν ο λαός αποφασίσει να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις».

Επεσήμανε πόσο επίκαιρα είναι σήμερα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, όπως το «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», με τον λαό να ζει ήδη σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, διόγκωσης της ανεργίας, ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού του επιπέδου και διαρκούς διόγκωσης του θεσμικού πλαισίου και των πολυπλόκαμων μηχανισμών καταστολής των λαϊκών δικαιωμάτων, ελευθεριών και αγώνων. Επίσης, όπως το «Εξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ», καθώς μπροστά στις εξελίξεις γίνεται ακόμα πιο επιτακτικά αναγκαία η μαζική λαϊκή καταδίκη του πολέμου, η ένταση της πάλης για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Τόνισε ακόμα ότι «ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες να καταστεί ένα ανώδυνο σύμβολο, συνεχίζει να συγκινεί τις μεγαλύτερες και τις νεότερες γενιές των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, ως σύμβολο νέων αγώνων και ανυπακοής στα σχέδια της καπιταλιστικής εξουσίας.

Καταλήγοντας η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ, αντλώντας διδάγματα, έμπνευση και δύναμη από την υπερεκατοντάχρονη ιστορική πορεία του, την Ιστορία των αλύγιστων της ταξικής πάλης, προχωρά μπροστά δίνοντας το χέρι σε όποιον σηκώνεται, στις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνει καθημερινά ο λαός. Ετσι, λοιπόν, με δυνατό ΚΚΕ και με μαζική λαϊκή αντεπίθεση, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν οι καιροί, να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση και να γίνει πραγματικότητα το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ