Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια σε έναν ακόμα πλειστηριασμό

Στις 8.30 π.μ. στην εταιρεία «do Value». «Στο σφυρί» βγαίνει σπίτι τετραμελούς οικογένειας 52 τ.μ. για 25.000 ευρώ!

Σε νέα κινητοποίηση σήμερα, Τετάρτη, στις 8.30 π.μ., στα γραφεία της εταιρείας «do Value» (ΗΣΑΠ Καλλιθέας), για να μπει φρένο σε έναν ακόμα πλειστηριασμό, καλεί το ΠΑΜΕ. Καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας «ώστε να αποτρέψουμε ένα ακόμα έγκλημα».

«Αλλη μια οικογένεια είναι εκτεθειμένη στην επίθεση των τοκογλύφων και βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να χάσει σε πλειστηριασμό το σπίτι της στο Περιστέρι», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, η τετραμελής οικογένεια «βρέθηκε σε αδυναμία να πληρώσει κάποιες δόσεις», με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το «σπίτι των 52 τ.μ.» στο οποίο κατοικεί. Μάλιστα, τη στιγμή που η οικογένεια «σπουδάζει δύο παιδιά με το μεροκάματο», η «do Value» τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό και «ζητάει για να σταματήσει τον πλειστηριασμό 25.000 ευρώ».

«Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η επίθεση στον λαό. Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς. Προστασία εδώ και τώρα της πρώτης κατοικίας», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, παρέμβαση ενάντια στην προσπάθεια έξωσης ενός ζευγαριού ηλικιωμένων από το σπίτι στο Μαρούσι πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την περασμένη Δευτέρα. Οπως εξήγησε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε συντονισμό με τα σωματεία, τους φορείς, τους κατοίκους της γειτονιάς θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα δράση «για να σταματήσουμε τη διαδικασία της έξωσης». «Θα κάνουμε παρεμβάσεις και στη γειτονιά και στην εταιρεία που έχει πάρει αυτό το σπίτι, για να παραμείνει η οικογένεια στην κατοικία της και να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, εξαιτίας του μεγάλου κύματος πλειστηριασμών και εξώσεων, πρόσθεσε νέα μέλη στη δύναμή της, μαχόμενους νομικούς, συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο και άλλους συνδικαλιστές, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: Του ΠΑΜΕ: 2103833786 και 2103301847 και της Επιτροπής: 6974010107 και 6945757855. Επίσης, στο email: pleistiriasmoi@pamehellas.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ