Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

Σε μαζική κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά προχώρησε χτες το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Πειραιά, με τη συμμετοχή και συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου και πολλών σωματείων της περιοχής, καταγγέλλοντας τις συνδικαλιστικές διώξεις στις οποίες έχει προχωρήσει η ΔΙΔΕ.

Θυμίζουμε ότι η ΔΙΔΕ παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τους διευθυντές του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και του 3ου Γυμνασίου Περάματος, επειδή πήραν μέρος στην απεργία - αποχή του σωματείου τους ενάντια στον θεσμό των Μεντόρων - Συντονιστών, ενώ λίγες μέρες μετά κάλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά σε «έγγραφες διευκρινίσεις» για τη «συμπεριφορά» της στα πλαίσια κινητοποίησης που είχε κάνει η ΕΛΜΕ στα τέλη Οκτώβρη.

Ως απάντηση στην κλιμάκωση του αυταρχισμού, εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι και μαζικοί φορείς της περιοχής συγκεντρώθηκαν στη ΔΙΔΕ Πειραιά και από εκεί έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε και πάλι στη ΔΙΔΕ, σε μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις που έχει κάνει η ΕΛΜΕ Πειραιά τα τελευταία χρόνια και παρά τον κακό καιρό και τη βροχή. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στάση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς, κλείδωσε το γραφείο του και εξαφανίστηκε. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της ΔΙΔΕ, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποχώρησαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Οι διαδηλωτές διαμήνυσαν στη ΔΙΔΕ να πάρει πίσω αυτές τις άδικες διώξεις, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην κυβέρνηση «να σταματήσει τον αυταρχισμό, που δεν είναι επίδειξη ισχύος, αλλά δείγμα ότι η πολιτική της έχει αποτύχει και δεν βρίσκει στηρίγματα». Κάλεσαν επίσης «να χτίσουμε ένα τεράστιο τείχος στήριξης, αλληλεγγύης σε κάθε συνάδελφο που αγωνίζεται και που μπαίνει στο στόχαστρο της διοίκησης, του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης».

Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΛΜΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις, ενώ παράλληλα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί υπογράφουν ψήφισμα στήριξης στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και δεκάδες σωματεία τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ