Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαίτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Στήριξε ψήφισμα που πέρασε με πλειοψηφία

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη εξέφρασε, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Υπερψηφίζοντας το ψήφισμα του Συμβουλίου (που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία) για συνολική απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ο Ηλίας Σιώρας, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε ότι συγκεκριμένα άρθρα του σχεδίου νόμου εμπορευματοποιούν ακόμα περισσότερο την Υγεία: «Οχι πως δεν είναι εμπορευματοποιημένη, όχι ότι τόσα χρόνια κομμάτι κομμάτι δεν αφαιρούνταν είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε από την υποστελέχωση είτε από τις "ελαστικές" εργασιακές σχέσεις. Τα τελευταία χρόνια, από το 2010 αλλά με έμφαση στην πανδημία, έχουμε τους επικουρικούς με ετήσια, άντε το πολύ διετή θητεία και μετά απόλυση. Το ίδιο στους γιατρούς και στους νοσηλευτές».

Στάθηκε στο άρθρο για τη μερική απασχόληση και αναρωτήθηκε «πώς είναι γόνιμη μία περιοχή για τον ιδιώτη και όχι για μία κρατική παρέμβαση», που σημαίνει ότι «το κράτος αναγνωρίζει πως αν έχεις χρήμα θα γίνεις καλά». Κατήγγειλε την «πενιχρή αύξηση στους γιατρούς που είναι σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2018 και φέτος, που αναφέρει πως πρέπει οι μισθοί να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με το 2010».

Υπογράμμισε ότι την απόσυρση του νομοσχεδίου τη στηρίζουν όλοι οι Σύλλογοι των υγειονομικών και κάλεσε τον λαό να συμμετάσχει στο σημερινό συλλαλητήριο των υγειονομικών, στο Σύνταγμα.

Γ. Πρωτούλης: Απαράδεκτη η εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Την εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου για άλλη μια φορά απουσίαζε σχεδόν σύσσωμη η διοίκηση, στηλίτευσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποχώρησε μετά την υπερψήφιση του ψηφίσματος για την Υγεία.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι πρόκληση το γεγονός πως την προηγούμενη βδομάδα, αρκετοί που λείπουν σήμερα, ήταν στο συνέδριο της ΕΝΠΕ στη Ρόδο με όλα τα έξοδα πληρωμένα αλλά και να πάρουν μέρος σε διά ζώσης συνεδρίαση, και δύο βήματα από το σπίτι τους δεν μπορούν να έρθουν». Υπενθύμισε ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι αποζημιώνονται για ένα απόγευμα τον μήνα - στη χειρότερη περίπτωση - με πάνω από 65 ευρώ, ποσό διπλάσιο από αυτό που παίρνει ένας εργατοτεχνίτης το 8ωρο στις πιο δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, δηλαδή 31,85 ευρώ. Στηλίτευσε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι το μόνο που δεν συνεδριάζει διά ζώσης σε κατάλληλο χώρο και λέγοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». κατήγγειλε τον εκφυλισμό που συντηρεί η διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ