Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαθητική μουσική διαμαρτυρία στο Δημοτικό Θέατρο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την κατάρρευση τμήματος της σκηνής και τον τραυματισμό μαθητών

«Ας σταματήσει η αδιαφορία. Είμαστε το μέλλον, αντιμετωπίστε μας όπως μας αξίζει!». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την εγκληματική αμέλεια του δήμου Πειραιά και του Δημοτικού Θεάτρου, όπου κατέρρευσε μέρος της σκηνής κατά τη διάρκεια πρόβας τους την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 μαθητών.

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου, με τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών και γονιών από το σχολείο, πήγαν χτες το πρωί με τα όργανά τους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για μια μουσική διαμαρτυρία, ενώ συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ, Ι. Βουράκη, ο οποίος έριξε τις ευθύνες για την «ψευτοκατασκευή» της σκηνής στον εργολάβο της παράστασης που παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο στο θέατρο. Στη συνέχεια οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου πήγαν στο δημαρχείο, όπου όμως δεν τους δέχτηκε κανείς, με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν προγραμματισμένη συνάντηση.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά ζητάει «την ανάληψη ευθυνών από τους ιθύνοντες» για το περιστατικό της Δευτέρας, ενώ και η ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει «το απαράδεκτο γεγονός της κατάρρευσης μέρους της κεντρικής σκηνής» και στηρίζει τις διαμαρτυρίες των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ