Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιμένει να επιβάλει φέτος την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Επιμένει το υπουργείο Παιδείας, κόντρα στην καθολική απόρριψη από τον κλάδο των εκπαιδευτικών που το υπουργείο βαφτίζει «αντιδράσεις συνδικαλιστικών κύκλων», να επιβάλει την αντιδραστική αξιολόγηση στα σχολεία.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα - τα οποία ουσιαστικά «ξαναζέσταιναν» το θέμα της αξιολόγησης χωρίς να αναδεικνύεται ούτε ο χαρακτήρας ούτε οι στοχεύσεις της - το υπουργείο έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν υπάρχει αναβολή στη διαδικασία και «η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, όπως ήταν προγραμματισμένο, με την ολοκλήρωση της επιλογής των νέων Συμβούλων Εκπαίδευσης η οποία είναι σε τελική φάση». Το υπουργείο προσθέτει πως «οι πρώτοι αξιολογούμενοι θα είναι οι πρόσφατα διορισθέντες εκπαιδευτικοί», επιβεβαιώνοντας πως από την κατά τ' άλλα «μη τιμωρητική» αξιολόγηση θα εξαρτηθεί η μονιμοποίηση εκπαιδευτικών οι οποίοι ήδη έχουν δουλέψει για πάνω από 10 χρόνια ως συμβασιούχοι και έχουν στηρίξει την εκπαίδευση μέχρι να φτάσουν να διοριστούν.

Μετά τον τραγέλαφο των περσινών διαρκών παρατάσεων στις διαδικασίες και των αλλεπάλληλων προσφυγών στα δικαστήρια κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, το υπουργείο ισχυρίζεται ότι... πέρσι ολοκληρώθηκαν κανονικά οι διαδικασίες της αξιολόγησης κι έτσι θα συνεχίζουν και φέτος. Οι εκπαιδευτικοί από τη μεριά τους έχουν δείξει την αποφασιστικότητά τους και τη δύναμή τους να «τσαλακώνουν» τις αντιδραστικές επιλογές που με κάθε μέσο και με την καταστολή επιχειρεί να επιβάλει το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ