Κυριακή 24 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αγώνας δίχως αύριο

Το αιώνιο ντέρμπι ΠΑΟ - Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση

Το αιώνιο ντέρμπι κλέβει την παράσταση

Sportidea

Το αιώνιο ντέρμπι κλέβει την παράσταση
Πριν από δεκατρείς αγωνιστικές, η μάχη των «αιωνίων» αντιπάλων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού... ζωντάνεψε στο ΟΑΚΑ και γέμισε για ακόμα μια φορά στα χρονικά, συγκινήσεις και αγωνία τους παίχτες, τους προπονητές και τους φίλους του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Σήμερα, περίπου τρεις μήνες μετά, οι δύο «άσπονδοι φίλοι», ξανασυναντιούνται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (19.00, ΑΛΦΑ «DIGITAL») με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Οι... στροφές της διοργάνωσης που άφησαν πίσω τους, δε στάθηκαν ικανές να διαγράψουν πρόωρα το μέλλον τους στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα τόσο οι «ερυθρόλευκοι» αλλά κυρίως οι «πράσινοι» να βλέπουν σήμερα τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση ως το μεγάλο βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά στους στόχους τους.

Στον Ολυμπιακό, όλοι και πρώτος ο τεχνικός της ομάδας Τάκης Λεμονής, έχουν «βαφτίσει» τη σημερινή «μάχη» ως καθοριστική για τη συνέχεια. Ωστόσο, η αισιοδοξία δε λείπει από τους κόλπους των πρωτοπόρων που νιώθουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε ακόμα μία εκτός έδρας αποστολή έστω και αν είναι πολύ δύσκολο να έχουν τη σημαντική αρωγή του Αλεξανδρή και του Γεωργίου. Ο «ερυθρόλευκος» επιθετικός ως γνωστό την περασμένη αγωνιστική υπέστη θλάση οπισθίου κνημιαίου δεξιού ποδός και η συμμετοχή του θεωρείται «θαύμα», ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η παρουσία στον αγώνα του Γεωργίου. Κατά τ' άλλα, ο «ερυθρόλευκος» προπονητής, πιστεύει ότι οι υπόλοιποι παίχτες του μπορούν να κάνουν το «καθήκον» τους ενώ θεωρεί ότι ο Οφορίκουε που πιθανότατα θα σηκώσει τα «βάρη» που θα έπεφταν στον Αλεξανδρή, θα καταφέρει να βγάλει το «φίδι» από την... τρύπα. Στην αντίπερα όχθη, οι «πράσινοι» οι οποίοι από την περασμένη Τετάρτη και μετά έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους μόνο στη σημερινή αναμέτρηση, γνωρίζουν πως με νίκη μένουν στο «παιχνίδι» του τίτλου ενώ σε αντίθετη περίπτωση, ο δρόμος που οδηγεί στην πρωτιά γίνεται εξαιρετικά δύσβατος. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Σέρτζιο Μαρκαριάν, ζήτησε από τους παίχτες του να προσπαθήσουν να μη σκέφτονται την κούραση από τις συνεχόμενες αποστολές τους σε Ελλάδα και Ευρώπη και να ριχτούν με θέληση για τη νίκη και σοβαρότητα στη σημερινή κρίσιμη «μάχη».

Τον ΟΦΗ υποδέχεται ο Ηρακλής

Sportidea

Τον ΟΦΗ υποδέχεται ο Ηρακλής
Στο μεταξύ, ντέρμπι έχουμε σήμερα και στη μεσαία «γραμμή». Ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΟΦΗ (15.00), με σκοπό να γεμίσει το... σακούλι του με άλλους τρεις βαθμούς που θα τον βοηθήσουν να αναρριχηθεί κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα. Ο «Γηραιός» έπειτα από την ήττα που υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική από τον Παναθηναϊκό, θεωρεί ότι έχασε έδαφος και θέλει να επανέρθει στις νίκες για να ξαναμπεί με αξιώσεις στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στον ΟΦΗ έχει ο Στολτίδης, που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του ενώ έτοιμος δείχνει να είναι ο Κορμαρής που ταλαιπωρήθηκε από κάκωση στο γόνατο. Αντίθετα, τρεις κίτρινες συμπλήρωσε ο σκόρερ στον αγώνα της «Λεωφόρου» Ραμπέρτ και σήμερα δε θα δώσει το «παρών». Από την άλλη πλευρά, η βδομάδα που μας πέρασε, δεν κατάφερε να «σβήσει» το βαρύ κλίμα στους κόλπους των Κρητικών, που επήλθε μετά την ήττα στο Ηράκλειο από τον Αρη. Ωστόσο, όλοι στο στρατόπεδο του ΟΦΗ θα επιδιώξουν να κάνουν άλλη μια προσπάθεια προκειμένου να γίνει η αρχή για την αλλαγή του κλίματος στην ομάδα τους αλλά και για την επιστροφή στις νίκες.

Οσον αφορά στην πέμπτη στη βαθμολογία και φερέλπιδα για έξοδο στην Ευρώπη Ξάνθη, θεωρητικά σήμερα έχει εύκολο έργο. Οι «ακρίτες» υποδέχονται τον Ιωνικό (15.00), έχοντας στο μυαλό τους μόνο μία σκέψη, αυτή της νίκης. Οι «ακρίτες», οι οποίοι πραγματοποιούν μια σταθερή και καλή πορεία στο πρωτάθλημα, δε θέλουν να απολέσουν βαθμούς καθώς θεωρούν ότι δεν πρέπει να χάσουν πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία και να απομακρυνθούν από το ευρωπαϊκό... όνειρο. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, προέτρεψε τους παίχτες του να ξεχάσουν το ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και να είναι σήμερα συγκεντρωμένοι στην αποστολή τους στο πρωτάθλημα. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η ισοπαλία με το Αιγάλεω την προηγούμενη Κυριακή, περισσότερο χαροποίησε παρά προβλημάτισε τους σημερινούς φιλοξενούμενους, οι οποίοι νιώθουν ότι αν παλέψουν με «νύχια και δόντια» μπορούν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Εύκολο, θεωρητικά, έργο θα έχει η ΑΕΚ

Sportidea

Εύκολο, θεωρητικά, έργο θα έχει η ΑΕΚ
Την ίδια ώρα, «συναγερμός» επικρατεί στους κόλπους του Πανιωνίου για τη σημερινή αναμέτρηση στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με το Αιγάλεω (15.00). Οι γηπεδούχοι, μετά το βαθμό που κατέκτησαν στην Πάτρα, ναι μεν διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για την απόκτηση του εισιτηρίου για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όμως θεωρούν ότι δεν πρέπει να χάνονται βαθμοί καθώς οι υποψήφιοι για μια θέση στον... ήλιο είναι πολλοί και κάθε στραβοπάτημα στοιχίζει. Στην αντίπερα όχθη, όλα για όλα αναμένεται να τα δώσει σήμερα το Αιγάλεω, προκειμένου να προσθέσει ακόμα ένα... λιθαράκι στην προσπάθειά του να ξεφύγει τελείως από το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε περιπέτειες. Ολοι στο στρατόπεδο της αθηναϊκής ομάδας θεωρούν ότι την περασμένη αγωνιστική δικαιούνταν να πάρουν τη νίκη παρ' όλο που τελικά δεν τη «γεύτηκαν» (αναδείχτηκαν ισόπαλοι με τον Ιωνικό με 1-1), γεγονός που τους πείσμωσε και σήμερα θέλουν να... ξεσπάσουν στη Νέα Σμύρνη, έστω και αν ξέρουν πως η αποστολή τους στην «καυτή» έδρα των αντιπάλων τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οσον αφορά στον Αρη, η νίκη στο Ηράκλειο αλλά και το γεγονός ότι στις έξι αγωνιστικές που απομένουν θα δώσει τέσσερα ματς στο γήπεδο Χαριλάου και μόλις δύο παιχνίδια εκτός έδρας, έχει γεμίσει χαμόγελα τους παίχτες και τον προπονητή του που βλέπουν ότι οι ελπίδες τους για έξοδό του στην Ευρώπη παραμένουν ζωντανές. Σκοπός των «κιτρινόμαυρων» σήμερα, είναι να καταβάλουν στο Χαριλάου τον Ακράτητο (15.00), έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκές τους βλέψεις αλλά και για να διατηρήσουν το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους τους. Οσον αφορά στην ομάδα των Λιοσίων, η «σκιά» του υποβιβασμού έχει απλωθεί σημαντικά πάνω από το στρατόπεδό τους και νιώθουν ότι από 'δω και στο εξής πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε αγώνα, για να μαζέψουν τους βαθμούς που θα τους βοηθήσουν να χτίσουν τη γέφυρα της σωτηρίας τους. Ο τεχνικός του Ακράτητου, Γιώργος Παράσχος, τόνισε στους παίχτες του πως αν δείξουν στους υπολειπόμενους αγώνες το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση που επέδειξαν στον αγώνα με την ΑΕΚ, την περασμένη αγωνιστική, τότε ο στόχος της παραμονής μπορεί να επιτευχθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ