Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ξανάρχισαν οι περιπολίες Αμερικανών και Κούρδων

Κοινές περιπολίες ξανάρχισαν πριν από λίγες μέρες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και μέλη των κουρδικών «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) σε περιοχές της βόρειας Συρίας, μετά τη σημαντική υποχώρηση των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών.

Οι κοινές περιπολίες ξεκίνησαν, σύμφωνα με την «Washington Post», το περασμένο Σάββατο, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Αμυνας, X. Ακάρ, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λ. Οστιν, στις ΗΠΑ, κατά την οποία ο τελευταίος επανέφερε τις «επιφυλάξεις» των ΗΠΑ για τις νέες τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, επαναλαμβάνοντας ότι έθεσαν σε κίνδυνο Αμερικανούς στρατιώτες σε κατεχόμενες περιοχές.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ι. Καλίν, διέψευσε πως επίκειται σύντομα συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, και τον Σύρο ομόλογό του, Μπ. Ασαντ, θέτοντας όρους όπως η άρση «ανησυχιών για την ασφάλεια», η προώθηση της «πολιτικής διαδικασίας» στη Συρία και η ξεκάθαρη στάση της συριακής κυβέρνησης για το ΡΚΚ και την κουρδική ένοπλη οργάνωση YPG.

Προ ημερών το πρακτορείο «Ρόιτερς» είχε μεταδώσει πως ο Σύρος Πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του Ρώσου ομολόγου του, Βλ. Πούτιν, για συνάντηση με τον Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση, η τουρκική προεδρία στρώνει το έδαφος για μια μελλοντική τέτοια συνάντηση, με επαναλαμβανόμενες σχετικές δηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ