Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ενας ακόμη θάνατος εργάτη

Τον θάνατο ενός ακόμη εργάτη, του δεύτερου από την έναρξη του τουρνουά μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε επίσημα χτες η Οργανωτική Επιτροπή του Κατάρ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για τον Κενυάτη Τζον Εντζάου Κιμπουέ, ο οποίος εργαζόταν ως σεκιούριτι στο «Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ», όπου θα γίνει και ο τελικός της διοργάνωσης. Ο συγκεκριμένος έχασε τη ζωή του όταν πέφτοντας από μεγάλο ύψος κατά τη βάρδιά του το Σάββατο 10/12 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε την Τρίτη 13/12.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι οι αρχές ερευνούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τις συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση του άτυχου εργάτη. Την προηγούμενη βδομάδα είχε ανακοινωθεί ο θάνατος ενός Φιλιππινέζου εργάτη κατά την προσπάθειά του να διορθώσει φωτισμό σε πάρκινγκ του ξενοδοχείου όπου διέμενε η αποστολή της Σαουδικής Αραβίας.

Το νέο περιστατικό προστίθεται στη μακριά μαύρη λίστα της διοργάνωσης, με τους θανάτους εργατών τα προηγούμενα χρόνια να ανέρχονται στις 6.500, ενώ είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός (στοιχεία μιλούν για 13.500 νεκρούς εργάτες) αν συμπεριληφθούν όσοι επήλθαν εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης που παρομοιάζουν με σκλαβιά για τους μετανάστες εργάτες στο Κατάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ