Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΕΡΒΕΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΔΕΡΒΕΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΔΕΡΒΕΝΗ, η κόρη της Θοδώρα και η εγγονή της Ελευθερία προσφέρουν στο ΚΚΕ 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.

***

Τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους, συγγενείς και φίλους του για τον θάνατο του συντρόφου ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΗΝΟΥ εκφράζει η ΚΟ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Λεωνίδας γεννήθηκε το 1940. Ηταν παιδί αγροτικής οικογένειας. Μαζί με τις τέσσερις αδερφές του και τους γονείς του προσπαθούσαν να αντεπεξέλθουν με τον κόπο και τον ιδρώτα τους στις αντιξοότητες της ζωής και να βιοποριστούν τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και τα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον Εμφύλιο.

Μετά από ολιγόχρονη παραμονή στα καράβια έφυγε μετανάστης στην Αυστραλία, όπου παρέμεινε για 14 χρόνια. Στην Ελλάδα επέστρεψε μετά τη δικτατορία. Στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, όπου ανήκε από μικρός, οργανώθηκε το 1982 στη Λαμία και όταν ήρθε στην Παύλιανη ανέλαβε Γραμματέας της τοπικής Οργάνωσης.

«Σε όλες τις μάχες που έδωσε το ΚΚΕ, ήταν παρών. Καθοριστική ήταν η συμβολή του στη μεγάλη μάχη για τη σωτηρία του Κόμματος από τον οπορτουνισμό το 1991. Αταλάντευτα στάθηκε μπροστάρης στην πάλη για τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, την πάλη για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, τη μόνη δίκαιη κοινωνία που μπορεί να δώσει απάντηση στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα. Η στάση ζωής που είχε τόσο στον κοινωνικό στίβο της επιβίωσης όσο και στην κομματική πορεία θα αποτελεί παράδειγμα για όλους μας», σημειώνει η ΚΟ Φθιώτιδας.

Σύντροφοι από τις Κομματικές Οργανώσεις της Λαμίας προσφέρουν στη μνήμη του 220 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ