Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Μαζικές προσλήψεις προσωπικού εδώ και τώρα!

Παρέμβαση από τους εργαζόμενους στη φιέστα που έστησε η κυβέρνηση στον αξονικό τομογράφο

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απαίτησε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με παρέμβαση κατά τη διάρκεια εγκαινίων αξονικού τομογράφου, δωρεά ιδιώτη. Τα εγκαίνια έγιναν μάλιστα παρουσία του υπουργού Υγείας, που έφτασε στα... κρυφά στο νοσοκομείο προκειμένου να «κόψει κορδέλες», την ίδια στιγμή που ασθενοφόρα έκαναν κομβόι στην είσοδο αν και δεν ήταν μέρα γενικής εφημερίας.

Αμεση ήταν η απάντηση των εργαζομένων, που με συνθήματα, όπως, «Δώστε λεφτά για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία», διατύπωσαν τα δίκαια αιτήματά τους για ουσιαστική ενίσχυση του νοσοκομείου, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να αποτραπεί η διαμαρτυρία.

Οπως τονίζει χαρακτηριστικά το Σωματείο, ο καινούριος αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί με ...κέρματα, αλλά θα πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες προσλήψεις γιατρών και όλου του ανάλογου προσωπικού για να λειτουργήσει.

Μιλώντας στον υπουργό, ο πρόεδρος του Σωματείου, Γ. Φερεντίνος, αναφέρθηκε στην «πικρή πείρα από τα χειρουργεία που εγκαινιάστηκαν το 2014 στον "Ευαγγελισμό" και οι μισές αίθουσες δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ λόγω της έλλειψης προσωπικού, στερώντας χιλιάδες επεμβάσεις κάθε χρόνο από τους ασθενείς». Παράλληλα, επισήμανε ότι «έχει μπει καινούριος αγγειογράφος και ακόμα το νοσοκομείο δεν έχει πάρει έγκριση για Τμήμα Εμβολισμών, ώστε να εξυπηρετεί ασθενείς οι οποίοι έχουν εγκεφαλικά επεισόδια βαρύτατα και διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία με κίνδυνο της υγείας τους». Ο υπουργός μάλιστα παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται να καλυφθούν όλα τα κενά.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας έγινε δέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από την κόρη ενός ασθενούς που νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ