Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΓΑΛΛΙΑ
Διψασμένες για το τρόπαιο

Ραντεβού για τον τίτλο του Μουντιάλ 2022 δίνουν «Αλμπισελέστε» και «Τρικολόρ» στον τελικό της διοργάνωσης του Κατάρ (18/12)

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και η διψασμένη για επιστροφή στην κορυφή Αργεντινή διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ, την Κυριακή 18/12 (17.00 - ΑΝΤ1).

Δύο από τις ομάδες με τις ισχυρότερες παρουσίες στον θεσμό συναντιούνται για πρώτη φορά στον τελικό, αμφότερες με στόχο την κατάκτηση του τρίτου τροπαίου στην Ιστορία τους. Οι προηγούμενες κατακτήσεις τους ήταν για τη μεν Αργεντινή το 1978, όταν διοργάνωσε η ίδια το Μουντιάλ, και το 1986 στο Μεξικό, για τη δε Γαλλία το 1998 ως διοργανώτρια και στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2018 στη Ρωσία. Ιδιαίτερο χρώμα στην κόντρα τους την Κυριακή δίνει και το γεγονός ότι τίθενται αντιμέτωποι δύο συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο «παλιός» και ο «νέος» στην ελίτ του ποδοσφαίρου: Ο Λιονέλ Μέσι για την Αργεντινή και ο Κιλιάν Εμπαπέ για τη Γαλλία.

Μετά την πρόκριση της Αργεντινής στον τελικό, ο Μέσι ανακοίνωσε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο του ματς σε Μουντιάλ. Ο Εμπαπέ, από την πλευρά του, επιδιώκει σε ηλικία μόλις 23 ετών να κατακτήσει και δεύτερο τίτλο παγκόσμιου πρωταθλητή. Ρεκόρ κυνηγά και ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός Ντιντιέ Ντεσάμπ, καθώς σε περίπτωση νίκης της ομάδας του θα γίνει μόλις ο δεύτερος με δύο κατακτήσεις Μουντιάλ - και μάλιστα συνεχόμενες - μετά τον Ιταλό Βιτόριο Πότσο, που οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου το 1934 και το 1938.


Copyright 2022 The Associated

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στην Αργεντινή για άλλη μια φορά είναι αμφίβολη η συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα για τον Ντι Μαρία, ο οποίος χρειάστηκε να κάνει ένεση προκειμένου να αγωνιστεί για ένα 10λεπτο περίπου στην παράταση του προημιτελικού με την Ολλανδία. Από την άλλη, στη Γαλλία υπάρχει αβεβαιότητα για τους Ραμπιό, Ουπαμεκανό και Κομάν, όλοι τους με ίωση. Μάλιστα οι δύο πρώτοι δεν έπαιξαν ούτε στον ημιτελικό, ενώ οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ανησυχούν και για το ενδεχόμενο γενικότερης διασποράς στην ομάδα λίγο πριν τον τελικό.

Για την 3η θέση Κροατία - Μαρόκο

Μια θέση στο βάθρο της φετινής διοργάνωσης θα διεκδικήσουν οι ηττημένοι των ημιτελικών, Κροατία και Μαρόκο, στον μικρό τελικό του Σαββάτου 17/12 (17.00 - ΑΝΤ1). Οι Κροάτες, παρότι δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, έχουν ισχυρό κίνητρο για τη νίκη ώστε να πανηγυρίσουν το τρίτο μετάλλιο στην Ιστορία τους (ήταν 3οι και το 1998 στη Γαλλία), ακόμα ισχυρότερο όμως έχουν οι Μαροκινοί, ομάδα - έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, ώστε να επισφραγίσουν έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορική πορεία τους στη διοργάνωση του Κατάρ.


Associated Press


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ