Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Ο Κροάτες ξανά στο βάθρο

Για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ η Κροατία ανέβηκε στο βάθρο, κατακτώντας την 3η θέση στη διοργάνωση του Κατάρ χάρη στη νίκη της με 2-1 επί του Μαρόκου στον μικρό τελικό. Είναι το δεύτερο χάλκινο της Κροατίας σε Μουντιάλ, μετά το 1998 στη Γαλλία, και τρίτο συνολικά, με κορυφαία επίδοση την πορεία της μέχρι τον τελικό του προηγούμενος Μουντιάλ, το 2018 στη Ρωσία, όπου πήρε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Στη φετινή διοργάνωση οι Κροάτες δεν κατάφεραν να προκριθούν ξανά στον τελικό, αλλά η πορεία τους μέχρι τα ημιτελικά αποτελεί άλλη μια μεγάλη επιτυχία για την Εθνική ομάδα της χώρας, κάτι που φάνηκε και στους θερμούς πανηγυρισμούς του Μόντριτς και των υπόλοιπων Κροατών μετά τη νίκη επί του Μαρόκου, της ομάδας - έκπληξης του Μουντιάλ του Κατάρ και από τις πιο ιστορικές εκπλήξεις στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνολικά. Ο μικρός τελικός κρίθηκε υπέρ της Κροατίας με τα γκολ των Γκβάρντιολ (7') και Ορσιτς (42'), ενώ οι Μαροκινοί ισοφάρισαν προσωρινά με τον Νταρί (9') αλλά στην επανάληψη δεν βρήκαν απάντηση στο δεύτερο γκολ της Κροατίας.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Ορσιτς (90'+5 Γιάκιτς), Μάγερ (66' Πέτκοβιτς), Μόντριτς, Κόβασιτς, Πέρισιτς, Λιβάγια (66' Πάσαλιτς), Κράμαριτς (61' Βλάσιτς)

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ντάρι (64' Μπενούν), Ελ Γιαμίκ (67' Αμαλάχ), Ατιάτ Αλάχ, Σαμπίρι (46' Σαΐρ), Αμραμπάτ, Ελ Κανούς (56' Ουναχί), Ζίγες, Εν Νεσίρι, Μπουφάλ (64' Ζαρούρι)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ