Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Σχεδιασμοί για εμπορικά μεγαθήρια ενάντια στις ανάγκες των κατοίκων

Την προσπάθεια στα μουλωχτά να δοθούν «φιλέτα» σε επιχειρηματικούς ομίλους κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΥΠΑ

Εντονη ανησυχία των κατοίκων έχουν προκαλέσει τα σχέδια του ΔΣ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) να προχωρήσει σε εμπορική εκμετάλλευση δύο ελεύθερων οικοπέδων στο Ολυμπιακό Χωριό. Οπως έγινε γνωστό, το ΔΣ ενέθεσε στην ιδιωτική εταιρεία «Deloitte Business Solutions» μελέτη για την εκμετάλλευση των οικοπέδων Ο.Τ 3α και Ο.Τ 4, 11.097 και 92.080 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα, προβάλλοντας ως πρόσχημα τη δήθεν «βελτίωση και αποκατάσταση της λειτουργικότητας του οικιστικού συγκροτήματος», την «ανάδειξη της περιοχής με βάση τις διαμορφωμένες συνθήκες», τη «βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ενσωμάτωση του οικισμού στην ευρύτερη περιοχή».

Παρά τα μεγάλα αυτά λόγια, το όλο εγχείρημα, που περιλαμβάνει 3 σενάρια για μπίζνες υπερτοπικού χαρακτήρα, δηλαδή γίνεται λόγος είτε για εμπορικό κέντρο είτε για ψυχαγωγικό κέντρο είτε για επιχειρηματικό κέντρο, επιχειρείται να περάσει στα μουλωχτά και χωρίς να παρθεί υπόψη η γνώμη των κατοίκων και του Συλλόγου τους στο Ολυμπιακό Χωριό. Τόσο είναι το νοιάξιμό τους για τη ...βελτίωση της ζωής τους.

Αυτή την προσπάθεια κατήγγειλε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΥΠΑ, Θανάσης Γκώγκος, αγωνιστής συνδικαλιστής με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κατά τη χτεσινή μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του ΔΣ, απαιτώντας η συζήτηση του θέματος να γίνει με συνεδρίαση διά ζώσης και αφού ενημερωθούν οι κάτοικοι και άλλοι φορείς να προσκληθούν και να διατυπώσουν την άποψή τους.

Η διά σώζης συζήτηση έχει προγραμματιστεί σε 15 μέρες, ενώ ήδη οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τις μπίζνες που ετοιμάζονται στην πλάτη τους και είναι φανερό ότι δεν αφορούν τις ζωτικές τους ανάγκες, αλλά το πώς άλλη μια περιοχή θα αξιοποιηθεί από επιχειρηματικούς ομίλους.

Την ώρα δηλαδή που τα προβλήματα για τους εργαζόμενους του Ολυμπιακού Χωριού περισσεύουν, με την πανάκριβη θέρμανση, τις ελλιπείς υποδομές στην Υγεία, στην Εκπαίδευση με τα υποσυντήρητα σχολεία με τα ταβάνια που πέφτουν, στον αθλητισμό και πολιτισμό, την προβληματική συγκοινωνία, το σχέδιο της κυβέρνησης και άλλων δυνάμεων στο ΔΣ της ΔΥΠΑ είναι το πώς θα φτιάξουν νέα mall. Εμπορικά κέντρα που επιπλέον θα ρημάξουν και τα μικρομάγαζα της περιοχής. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα όποια μικρά καταστήματα επιχειρήθηκε να λειτουργήσουν στον οικισμό για τις ανάγκες των κατοίκων, τα περισσότερα έκλεισαν γιατί οι μικρέμποροι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα νοίκια. Ετσι εμφανίζονται τώρα ως δήθεν λύση τα μεγαθήρια που σχεδιάζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ