Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 1 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΓΡΙΠΗ
Θερίζουν οι ιώσεις, απροστάτευτος ο λαός

Παραμονές Χριστουγέννων στον «Ευαγγελισμό»: Ράντζα παντού
Παραμονές Χριστουγέννων στον «Ευαγγελισμό»: Ράντζα παντού
Η περαιτέρω επιδείνωση όλων των δεικτών του «τρίπτυχου» γρίπης - κορονοϊού - συγκυτιακού ιού (RSV) αποτυπώνεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ που αφορά την περίοδο 19 - 25 Δεκέμβρη και δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Πιο συγκεκριμένα, στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη βδομάδα παρέμειναν οι εισαγωγές για COVID-19, με 109 νέες διασωληνώσεις και 137 θανάτους.

Σε σχέση με τη γρίπη, τη βδομάδα αναφοράς νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ 7 ασθενείς και καταγράφηκαν τρεις θάνατοι, ενώ αυξητικά κινείται και η θετικότητα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού - RSV. Με φόντο αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες, όλο και περισσότερο ο λαός έρχεται αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα της έντασης της επιχειρηματικής δράσης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από τη μία υφίσταται την αθλιότητα που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της υποστελέχωσης και της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και από την άλλη τις τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα απολύτως αναγκαία, όπως αντιπυρετικά, αντιβηχικά, αντιβιοτικά κ.ά.

Στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στα «Παίδων» που στενάζουν από τις ελλείψεις ο μέσος χρόνος αναμονής καταγράφει ρεκόρ, με το προσωπικό σε κάθε εφημερία να εξετάζει εκατοντάδες μικρούς ασθενείς. Την ίδια στιγμή σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα γενικεύονται οι εικόνες ντροπής με αναρίθμητους ασθενείς είτε να ξεροσταλιάζουν αναμένοντας τη σειρά τους είτε να στοιβάζονται σε ράντζα στους διαδρόμους και τα επείγοντα.

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα, σημειώνεται ότι εδώ και μήνες υπήρχαν προειδοποιήσεις για έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων προδιαγράφοντας τις ελλείψεις αυτές λόγω μειωμένων εισαγωγών αλλά και παράλληλων εξαγωγών από τις οποίες κερδίζουν φαρμακέμποροι και βιομήχανοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ