Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 1 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Με κλιμάκωση του αγώνα για τις δουλειές και τα δικαιώματά τους υποδέχονται το νέο έτος

Προετοιμάζουν μεγάλη σύσκεψη την Κυριακή 15 Γενάρη και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 28 Γενάρη

Οι εργαζόμενοι ψέλνουν τα αγωνιστικά κάλαντα στο υπουργείο Εργασίας
Οι εργαζόμενοι ψέλνουν τα αγωνιστικά κάλαντα στο υπουργείο Εργασίας
Σε αγωνιστικές διεργασίες, προετοιμάζοντας τα επόμενα βήματα του μεγαλειώδους αγώνα τους, βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, μετά τις διαδοχικές παραστάσεις διαμαρτυρίας και τα αγωνιστικά κάλαντα που έψαλαν, την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, έξω από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Οικονομικών, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Εχοντας ως επόμενο μεγάλο σταθμό του αγώνα τη σύσκεψη συνδικάτων και φορέων την Κυριακή 15 Γενάρη, στον οικισμό του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με το νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 28 Γενάρη.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης αντιπροσωπεία μελών της διοίκησης των Σωματείων και εργαζομένων, με τη συνδρομή μουσικών του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, έψαλαν τα αγωνιστικά κάλαντα έξω από τα συναρμόδια υπουργεία, σκορπώντας στο κέντρο της Αθήνας την αισιοδοξία και την αγωνιστική ανάταση και στέλνοντας για πρωτοχρονιάτικο «μποναμά» στην κυβέρνηση ένα αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού της χώρας.

Επίσης, δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στον αγώνα τους, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και μιας σειράς συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Για τρίτο χρόνο τώρα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους καλούνται να κάνουν γιορτές τσακισμένοι από τις περικοπές και την ακρίβεια, μέσα στην ανασφάλεια για το αύριο, η οποία μάλιστα έχει γίνει πλέον ασφυκτική, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Γενάρη.

«Θέλουμε να δουλέψουμε. Θέλουμε να καπνίσει ξανά το εργοστάσιο. Για πρώτη φορά στην ιστορία η κυβέρνηση έκλεισε τη ΛΑΡΚΟ και δεν ξέρουμε αν θα ξαναπάρει μπροστά. Ζητάμε να μας πουν πώς σχεδιάζουν να λειτουργήσει ξανά η ΛΑΡΚΟ και να διασφαλιστεί η εργασία μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, σε δηλώσεις του μετά την κινητοποίηση στην Αθήνα και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι απορρίπτουν τα προγράμματα ανεργίας της κυβέρνησης και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να διασφαλίσουν την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Κλιμάκωση του αγώνα

Με στόχο την πλατιά ενημέρωση για τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις και τις προτάσεις των εργαζομένων και την προετοιμασία κλιμάκωσης του αγώνα, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ διοργανώνουν σύσκεψη Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και Τοπικής Διοίκησης, την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 10 π.μ., στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού της ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει μέχρι τώρα, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα προχωρήσουν την Παρασκευή 20 Γενάρη σε τετράωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση, στις 10 π.μ., στον κόμβο Μαρτίνου της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 28 Γενάρη, σε 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ., με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ